Život
13.07.2022. 21:40
Beta

Gradonačelnik najavio

Pirot dobija muzej ćilima, ali i druge važne objekte

ćilim, pirotski ćilim
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je da je počela realizacija pojedinih investicija Plana kapitalnih investicija Grada Pirota od 2021. do 2024. godine i da su ovim planom predviđeni brojni infrastrukturni radovi, čime će se poboljšati kvalitet života Piroćanaca.

"Jedan od predloga prilikom izrade Plana kapitalnih investicija sa najviše glasova građana bila je izgradnja Muzeja ćilima", rekao je Vasić za TV Pirot.

Dodao je da je Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Niša uradio projektnu dokumentaciju za budući muzej koji je planiran u kompleksu kuće "Bela mačka" .

"Ipak, postoji mogućnost da Muzej ćilima bude na drugoj, atraktivnojoj lokaciji", rekao je Vasić i dodao da se na predlog njegovog zamenika Miloša Colića, razmatra i mogućnost da budući muzej bude u blizini srednjevekovne tvrđave Momčilov grad.

"Ukoliko niški Zavod da pozitivno mišljenje, Muzej ćilima bi mogao, po istom projektu da bude na novoj lokaciji", rekao je Vasić.

Prema njegovim rečima, počela je rekonstrukcija zgrade Doma vojske, uskoro će početi radovi na izgradnji kružnog toka kod tvrđave Momčilov grad, gradi se otvoreni plivački kompleks u naselju "Senjak".

"U naredne tri godine biće izgrađeno Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u gradu. Važno je da imamo već urađene projekte", rekao je Vasić i dodao da je jedna od važnih kapitalnih investicija i izgradnja autobuske stanice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve