Život
12.11.2022. 08:30
Hajdi Levi

Astologija

Zvezdano sumiranje 2022. godine

2022, kalendar
Izvor: Shutterstock

Pre nego što zatražite od profesionalnog, internet ili novinarskog astrologa smernice za budućnost, konkretne datume i periode, potrebno je da sagledate šta vam se na vašem ličnom zvezdanom nebu dešavalo u prethodnom periodu i da zahvalite univerzumu na svemu što vam je dao, bilo da je u pitanju dobro ili loše, kako biste bili spremni i otvoreni za nastupajuće promene, a sat univerzuma podesili za budućnost koja će vam doneti samo lični rast. Bez padova i saplitanja.

Da biste mogli da prihvatite novo, morate da razumete staro. Da ga prihvatite, otpustite i zahvalite se na čudu života koje vam je dato. Univerzum nikad nije zlokoban za jedan znak, a čudesan i blagonaklon prema drugima. On je u najboljem slučaju neutralan, a iz svake izazovne planetarne pozicije može se izvući maksimum, ako postoji dobra priprema i minimalno razumevanje.

Važne stvari za sve nas su tranziti sporih planeta čije je dejstvo na ljude dublje, intenzivnije i zavisi od njihovog ličnog horoskopa. U čitanju o vašem znaku bilo bi dobro da znate i svoj ascendent ili podznak, jer će vam u tom slučaju prognoze i konstatacije biti preciznije. Ako ne znate, možete da čitate ove tekstove kroz prizmu vašeg Sunčevog znaka i zabavljate se, ali i naučite nešto usput.

Bilo da astrologiju shvatate kao nauku ili kao pseudonauku, ona nije nikakvo "pogađanje“, već alat za razumevanje duha vremena u kome živimo i našeg mesta u njemu. Kontest opštih, političkih dešavanja prožima naše male i velike živote, jer kako kaže Ivo Andrić: "Nijedan čovek nije ostrvo“.

Mi živimo u ljudskom društvu, u Srbiji kakva jeste, Evropi kakva jeste i svetu kakav jeste, i treba za to da preuzmemo odgovornost. I za zagađenje vazduha, i za političku apatiju, i za sopstvenu nezaposlenost ili besparicu, neuspeh u ljubavi, sukobe i bolne tačke. Mi smo deo univerzuma, a univerzum je dobar. Samo ga treba upoznati, prihvatiti i zahvaliti mu na svemu što nam daje ili uskraćuje.

Karl Gustav Jung bio je fasciniran astrologijom. Razumeo je njene simbole i koristio energije planeta za objašnjenje psihologije ličnosti, kolektiva, arhetipova, okeana nesvesnog i podsvesnog. Tako je rođena analitička psihologija.

Saturn je taj računovođa koji svakih 28-29 godina dovede pojedinca na početnu tačku svog ciklusa, a svakih sedam godina poziva ga na važan ispit i odgovornost. Ako ne položimo ispit, vraća nas nazad u "školske klupe“. Nema šanse da to izbegnemo. A mnogi od nas čak ne znaju kako se zvao ispit koji su polagali i pali. To ćete saznati iz tekstova koji slede. I bolje ćete se spremiti sledeći put. Nećete morati da ponavljate Sizifov posao.

Život će vam postati lakši. Izrašće vam krila na stopalima. Prototip Merkurovih krilatih sandala.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Škorpija: Horoskop za novembar
Škorpija

Astrologija

10.11.2022. 06:35

Škorpija: Horoskop za novembar

Škorpije, iako je ovo vaša sezona, to nažalost ne znači da će sve biti tako lako.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve