Biznis
30.07.2022. 16:15
Beta

Zoran Ilić

"Cena stuje u Srbiji je neodrživa"

struja
Izvor: Shutterstock

Pomoćnik ministra rudarstva i energetike Zoran Ilić izjavio je da trenutna cena električne energije za garantovano snabdevanje nije održiva zbog globalne energetske krize, ali da će najugroženiji građani imati pomoć države.

On je za RTS rekao da je ministarstvo pripremilo uredbu o energetski ugroženom kupcu koja je usklađena sa potrošačkom korpom i sada će u odnosu na raniji period veći broj domaćinstava biti njome obuhvaćen.

"Povećanje od 6,5 odsto u momentima kada cena električne energije na tržištu skuplja i 14 puta u odnosu na prošlu godinu je izuzetno nisko, a i dalje je struja u Srbiji najjeftinija u Evropi", rekao je Ilić.

On je naveo da se ne očekuju restrikcije u snabdevanju električnom energijom, ali je apelovao na građane da štede i da smanje potrošnju.

"Država čini sve kako bi obezbedila dovoljne količine i električne i toplotne energije i gasa i za domaćinstva i za privredu", rekao je Ililć.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: Kritični narednih osam meseci
Aleksadnar Vučić

Predsednik Srbije

28.07.2022. 17:05

Vučić: Kritični narednih osam meseci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će narednih osam meseci biti kritični i u Evropi i u Srbiji zbog krize u energetici i loše hidrologije u Srbiji zbog čega mora da se uvozi ogromna količina struje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve