Biznis
12.03.2023. 19:05
Beta / AFP

Apple

Uskoro dobijamo najveći katalog klasične muzike na svetu

Apple
Izvor: Shutterstock

Kompanija Apple saopštila je da krajem meseca pokreće novu aplikaciju sa "najvećim katalogom klasične muzike na svetu", eksluzivnim komadima i naprednom pretragom.

Aplikacija "Apple Classical Music" imaće pet miliona dela klasične muzike i mogla bi da postane konkurent retkim aplikacijma koje su isključivo posvećene toj vrsti muzike, kao što Idagio koji nudi dva miliona komada.

"Apple" će pokrenuti aplikaciju 28. marta i omogućiti da se brzo i lako pronađu snimci klasične muzike zahvaljujući naprednoj i prilagođenoj pretrazi.

Korisnici će moći da traže kompozitora, snimke, komad, dirigenta i da odmah pronađu ono što žele. Aplikacija će nuditi i biografije kompozitora kao i detaljne vodiče kroz mnoga ključna dela klasične muzike.

Do sada je klasična muzika bila uključena u ponudu "Apple Music", kao što je to slučaj i sa drugim servisima za striming, recimo "Spotify".

Kompanija "Apple" je dodala da će biti neophodna pretplata na "Apple Music" i da će nova aplikacija uskoro biti dostupna na Androidu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Twitter ostaje u Apple prodavnici aplikacija: "Rešen nesporazum"
Twitter

Ilon Mask

01.12.2022. 11:06

Twitter ostaje u Apple prodavnici aplikacija: "Rešen nesporazum"

Vlasnik Twitter - a, Ilon Mask je izjavio da su on i direktor kompanije Apple Tim Kuk "rešili nesporazum" oko mogućeg uklanjanja aplikacije Twitter iz Apple prodavnice aplikacija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve