Biznis
01.12.2023. 18:05
R.E.

Aktuelno

"Epl" se razvodi

1
Izvor: Shutterstock / hanohiki

Kako stvari stoje, doći de do prekida partnerstva između “Epla“ i banke Goldman Saks u biznisu sa kreditnim karticama i štednim računima.

Do prekida saradnje moglo bi da dođe u narednih 12 do 15 meseci i ukoliko do toga zaista dođe “Epl“ će morati da pronađe novog finansijskog partnera za svoju kreditnu karticu “Epl kard“, kao i za svoje štedne račune visokog prinosa pod brendom “Epl“.

“Epl“ u svojoj ponudi ima kreditnu karticu i štedni račun na “ajfon“ uređajima, ali celom “bankarskom pozadinom“ upravlja Goldman Saks, piše Rojters.

Ovo partnerstvo bilo je mukotrpno poslednjih godina jer se Goldman Saks pod izvršnim direktorom Dejvidom Solomonom povukao od svojih prethodnih bankarskih ambicija kako su troškovi rasli. Goldman se suočio sa nadzorom regulatora kako postupa sa povraćajem novca i greškama u naplati, kao i zbog navodne polne diskriminacije prilikom određivanja kreditnih limita, podseća CNBC.  

Zasad nije jasno da li je “Epl“ pronašao novog partnera ili bi prekid saradnje sa Goldman Saksom značio veće promene u poslovanju. Za “Epl“, kreditna kartica i štedni račun predstavljaju način da se doda vrednost i nove funkcije “ajfonu“, ali i da podstakne svoj brzorastući posao.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Imate "Ajfon"? "Epl" ima savet za vas...
ajfon

Punjenje uređaja

17.08.2023. 16:00

Imate "Ajfon"? "Epl" ima savet za vas...

Ostavljanje telefona na punjaču tokom noći praksa je gotovo svih nas. Legnemo da spavamo, a kada se probudimo telefon je spreman za upotrebu. Međutim, ukoliko imate "Ajfon", "Epl" ima savet za vas...
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve