Biznis
25.07.2023. 11:58
Beta

Ministar Goran Vesić

Kinezi zainteresovani za izgradnju još dve saobraćajnice u Srbiji

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Kineske kompanije zainteresovane su za izgradnju još dve brze saobraćajnice u Srbiji.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić posle razgovora sa ambasadorkom Kine Čen Bo rekao je da je reč o saobraćajnicima Beograd-Zrenjanin-Novi Sad i Bački breg-Srpska Crnja.

Čen Bo završava mandat u Srbiji, tokom kojeg su, kao je rečeno na sastanku, postignuti ogromni rezultati u oblasti infrastrukture u Srbiji, koja je bila najvažnija u saradnji dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ambasadorka je istakla da je mnogo urađeno u Srbiji, od pruga i puteva na kojima su radile ili rade kineske kompanije, poput projekta metroa i "Čiste Srbije", ali i da su otvorene kineske fabrike, poput Hbisa i Ziđina.

Ona je ocenila da su to veliki uspesi saradnje dve zemlje i navela da postoji veliki potencijal za nastavak saradnje Srbije i Kine u oblasti infrastrukture.

Vesić je istakao da je ambasadorka lično doprinela razvoju saradnje i odličnih odnosa Srbije i Kine i da će njen mandat ostati upisan zlatnim slovima u istoriji odnosa dve zemlje i diplomatije.

Po rečima Vesića, sporazum o slobodnoj trgovini između dve države koji bi mogao da bude potpisan do kraja godine, dodatno će otvoriti tržište Kine za kompanije iz Srbije i bolju trgovinsku razmenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija i Kina: Partnerstvo pre prijateljstva
Kina i Srbija

Odnos dve države

06.09.2022. 15:05

Srbija i Kina: Partnerstvo pre prijateljstva

Postoji li u politici prijateljstvo? Ili još bolje, može li se u vreme velikih geopolitičkih promena na odnose država gledati tako romantično? Svetom vlada pravilo surovog interesa, a igricu će preći onaj ko bude imao najmanje neprijatelja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve