Biznis
12.12.2022. 15:05
Beta

Izveštaj CMG

Korona nije ugrozila kinesko tržište robe široke potrošnje, naprotiv

1
Izvor: Beta / CGTNC

Kineski sektor robe široke potrošnje ostao je otporan uprkos preprekama u lancu snabdevanja i pritisku na ekomomiju izazvanog pandemijom korona virusa, pokazao je izveštaj koji su zajednički objavili "Bain & Company" i "Kantar Worldpanel", prenela je Kineska medijska grupa.

Sektor je porastao za 3,6 odsto na godišnjem nivou tokom prva tri kvartala ove godine, precizirano je u izveštaju.

Izveštaj je analizirao 26 ključnih kategorija koje obuhvataju četiri najveća sektora robe široke potrošnje: upakovanu hranu, piće, sredstva za ličnu negu i za održavanje kuće.

Sektori upakovane hrane i održavanja kuće zabeležili su najveći rast tokom ispitivanog perioda zbog gomilanja zaliha izazvanih pandemijom i povećane brige za zdravlje i higijenu.

Kako je navedeno, više od polovine ukupnog međugodišnjeg rasta robe široke potrošnje u prva tri kvartala 2022. može pripisati upakovanoj hrani.

Što se tiče maloprodaje, e-trgovina je porasla sličnim tempom kao i ukupno tržište robe široke potrošnje, dok su manji formati oflajn prodavnica i onlajn-oflajn trgovina bili na udaru epidemije, navedeno je u izveštaju.

Vrednost trgovine onlajn-oflajn trgovina bila je veća 17 procenata u trećem kvartalu nego prošle godine, jer su potrošači pravili zalihe i kupovali potrepštine.

Kako je pokazao izveštaj, i prodavnice prehrambenih proizvoda takođe su ojačale promet.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kinezi pustoše prodavnice, moguće novo "zaključavanje"
1

Peking

25.11.2022. 14:28

Kinezi pustoše prodavnice, moguće novo "zaključavanje"

Stanovnici glavnog grada Kine počeli su da prazne samoposluge i navaljuju na aplikacije za isporuke pošto su gradske vlasti naredile ubrzanu izgradnju centara za kovid karantin i poljskih bolnica.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
23.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve