Biznis
22.08.2022. 12:34
Beta

JP Srbijagas

Od oktobra će se gas obračunavati drugačije

struja, gas
Izvor: Shutterstock

Javno preduzeće Srbijagas objavilo je da će se od 1. oktobra isporučeni prirodni gas umesto u kubnim metrima (m3) obračunavati u kilovat satima (kWh).

Srbijagas je na svom sajtu objavio da je dobio saglasnost Agencije za energetiku na odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje, a u skladu sa odlukom o izmenama i dopunama metodologije za određivanje cene prirodnog gasa za javno snabdevanje iz ove godine.

"Pomenutom odlukom se tarife za 'kapacitet' iskazuju u 'dinarima/ kWh/dan/godinu', a tarife za 'energent' u 'dinarima/kWh'", naveli su iz Srbijagasa.

Kako je precizirano, "izmene metodologije posledica su promene načina merenja isporučenog prirodnog gasa i uvođenja kWh umesto m3 kao obračunske veličine isporučene energije u skladu sa uredbom".

Iz Srbijagasa su istakli da promena u načinu iskazivanja cena prirodnog gasa za javno snabdevanje "neće imati ekonomsko finansijske efekte na visinu tarifa i prosečnih cena".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Na koje sve načine žitelji EU štede gas i da li biste im se priključili?
gas

Zima stiže...

10.08.2022. 11:44

Na koje sve načine žitelji EU štede gas i da li biste im se priključili?

Kraće tuširanje, slabije osvetljenje, znojenje u kancelariji, to su neki od načina kako Evropska unija narednih meseci planira da štedi gas, da bude spremna za najgore – mogući potpuni prekid snabdevanja ruskim gasom.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve