Hronika
13.01.2022. 09:05
Tanjug

Suđenje krajem godine

Princ Endru se neće izvući, sudiće mu se za zlostavljanje

Princ Endru 12.1.2022.
Izvor: EPA / WILL OLIVER

Američki sudija odbio je ponudu britanskog princa Endrua da odbaci tužbu Virdžinije Ðufre kojom se vojvoda od Jorka optužuje da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina, dok ju je podvodio pokojni finansijer Džefri Epstin.

Luis Kaplan, sudija okužnog suda na Menhetnu obrazložio je svoju odluku uz argumentaciju da je preuranjeno razmatrati prinčeve zahteve da ospori tvrdnje Virdžinije Ðufre da ju je Endru maltretirao i namerno izazivao njenu emocionalnu uznemirenost, iako će mu to biti dozvoljeno tokom sudskog procesa, prenosi Rojters.

Sudija Kaplan je rekao da je takođe prerano da se odlučuje o tome da li je namera Virdžinije Ðufre i Epstina bila da oslobode odgovornosti ljude poput Endrua iz nagodbe u procesu koji je 2009. godine Ðufreova pokrenula protiv pokojnog finansijera.

Virdžinija Ðufre 12.1.2022.
Izvor: EPA / ALBA VIGARAYVirdžinija Ðufre

Odluka sudije sa Menhetna otvara put da se slučaj koji je pokrenula Ðufreova protiv princa Endrua nastavi na suđenju koje bi, prema rečima američkog sudije, moglo da počne krajem ove godine.

Advokati britanskog princa i Ðufreove nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pilot Džefrija Epstina: Vozio sam Trampa, Klintona i...
Džefri Epstin i Gilejn Maksvel 1.12.2021.

Klinton već priznao

01.12.2021. 13:38

Pilot Džefrija Epstina: Vozio sam Trampa, Klintona i...

Bivši pilot pokojnog američkog milijardera Džefrija Epstina svedočio je danas na suđenju Gilejn Maksvel u Njujorku koja je optužena za saučesništvo u Epstinovim zločinima, osumnjičenom za seksualno zlostavljanje i silovanje uglavnom maloletnica.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve