Scena
21.01.2022. 23:05
Tanjug

23. januara

Ovo ne treba propustiti: Prva klasična dečja opera u pozorištu "Duško Radović"

Opera
Izvor: Shutterstock

Opera za decu "Dečja soba" kompozitora Milenka Živkovića, rađena po motivima kratke priče Desanke Maksimović i u režiji Natalije Stanković i Mateje Ðedovića, biće izvedena u nedelju, 23. januara, na sceni Malog pozorišta "Duško Radović", saopšteno je iz Instituta za umetničku igru.

Postavu opere čine Biljana Jovanović, Boris Papak, Olivera Krivokuća, Isidora Bogdanović, Sara Ristić, Mina Nikolić, Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, solisti Muzičke škole "Vojislav Vučković", polaznici projekta "Opera: Past, Present, Perfect!", igrači Kompanije Balet mladih, i drugi.

Opera će biti izvedena pod dirigentskom palicom maestra Milana Nedeljkovića, a koreografiju potpisuju Mila Stijak i Ana Bošković.

"Dečja soba" je prva dečja opera koja je u klasičnoj operskoj formi napisana u Srbiji i koncipirana je kao "didaktičko sredstvo" sastavljeno od kraćih muzičko-scenskih slika koje za cilj ima da najmlađu publiku uvede u svet opere.

Ideja za rekonstrukciju i izvođenje ovog dela proizašla je iz projekta "Opera: Pas, Present, Perfect!" koji Muzičko-opersko-teatarska organizacija "Moto" i Malo pozorište "Duško Radović" realizuju pod pokroviteljstvom "Kreativne Evrope".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Plasido Domingo na Tašmajdanu: Spektakl! (VIDEO, FOTO)
PLASIDO DOMINGO , 8. 9. 2021.

Veče koje se pamti

09.09.2021. 00:35

Plasido Domingo na Tašmajdanu: Spektakl! (VIDEO, FOTO)

Čak i ako niste ljubitelj opere trebalo je u sredu uveče da budete na Tašu: da vidite šta znači imati eksplozivnu energiju i posle 60 godina na sceni, ali i kako devojčica od samo devet godina može publiku da ostavi bez reči. I to nije sve. Koncert Plasida Dominga u Beogradu bio je spektakularan po mnogo čemu. Jedan od glavnih utisaka je i prepun Taš - do poslednjeg mesta, kao da se radi o nekoj rok ili folk zvezdi, a ne o koncertu povodom zatvaranja BELEF-a.
Foto
Close
Vremenska prognoza
few clouds
18°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve