Scena
24.11.2021. 18:05
Tanjug

"On je zaista heroj"

Raša Bukvić: Moj lik u drugoj sezoni "Bese" biće još dublji i tragičniji

Radivoje Bukvić 24.11.2021.
Izvor: TANJUG / DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Gost video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Radivoje Bukvić koji je govorio o predstojećoj drugoj sezoni serije "Besa". Bukvić je rekao da u nastavku serije "Besa", koja kreće od 27. novembra na televiziji Superstar, "ostaje ista dilema Marka Miljanova da li ostati čojan ili biti heroj".

"Po toj njegovoj logici heroji su oni koji štite sebe i svoje od drugih, a čojni koji štite druge od sebe. Ulozi Uroša Perića se nametalo i nameće to pitanje da li izdržati do kraja u odbrani svoje porodice i izgubiti čojstvo", rekao je Bukvić.

Glumac je istakao da je njegov lik "zaista heroj, zato što čini više nego što se očekuje da bi zaštitio porodicu i sebe", ali s druge strane nema drugu opciju nego da "poseže za teškim oružjem i eliminiše suparnike da bi opstao".

Prema njegovim rečima, sudbina njegovog Uroša Perića ostaje "zapečaćena trgičnom sitacijom u kojoj se našao", ali u drugoj sezoni "Bese" možemo očekivati "još dublje, možda tragičnije momente tog lika, koji opstaje pod nebeskim svodom samo on zna kako".

Snimanje "Bese" u jeku pandemije korone, za Bukvića "nije bilo baš veselo", pošto su glumci navikli da rad bude obeležen smehom i radošću", a ukupne okolnosti su ih ometale da budu "žovijalni kao što smo navikli".

Uprkos svim teškoćama, Bukvić kaže da se ekipa na čelu sa glavnim rediteljem Igorom Stoimenovim koncentrisala da druga sezona dobaci "do onoga što je prvi sezona uspostavila kao kreativni standard".

"Verujem posle mesec i po od kada se završilo snimanje, kad sam video prve ruke montaže, da smo sigurno dobacili, a ima velike šanse i da smo prebacili", ocenio je glumac.

Radivoje Bukvić 24.11.2021.
Izvor: TANJUG / DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Bukvić priznaje da su usled pandemijskog zaključavanja tokom snimanja sablasno izgledali potpuno prazni bulevari u gradu.

"Ljudi prate snimanje sa strane i moramo da ih utišamo kada dovikuju. Ovde je vladao apsolutni mir i bilo je nekako zastrašujuće. U jednom momentu sam priželjkivao da se vrati ta buka koju često obuzdavamo", priznao je glumac.

Radivoje Bukvić 24.11.2021.
Izvor: TANJUG / DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Bukvić je rekao da je seriju "u prvom čitanju poredio čak sa 'Boljim životom'", pošto je porodica Popadić obeležavala osamdesete i tadašnje stanje u društvu, a porodica Perić "epohu koja uopšte nije lagana za porodičan život".

"Imamo trenutno okolnosti, generalno, gde je jako teško održati porodičan okup i mir. U tim okolnostima se našla porodica Perić, koja odslikava ovo vreme, koje ni na koji način nije veselo. Najuzbudljivije u celoj priči je to da je situacija u kojoj se našao Uroš i njegova porodica zapravo moguća", zaključio je Bukvić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi Netflix hit: Borba samohrane majke protiv sistema
Serija Maid

Serija "Maid"

22.11.2021. 08:05

Novi Netflix hit: Borba samohrane majke protiv sistema

Ekranizacija prave slike siromaštva, sa svim svojim nijansama sive i crne, prava je retkost u vremenu podilaženja potrebama globalne zabave. Naročito kada beda dolazi iz razvijene Zapadne države. Novi Netflixov hit "Maid“ (Sluškinja) ruši trend predstavljanja životnih priča umotanih u senzacionalistički celofan.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
01.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve