Scena
25.11.2021. 14:05
Promo

U decembru

Serija "Nečista krv" uskoro na TV, a radnja je sledeća...

Nečista krv
Izvor: Promo

Serija "Nečista krv" premijerno će se prikazivati od 4. decembra, vikendom od 20 časova na Prvom programu RTS-a.

Radnju serije "Nečista krv" Voja Nanović (1922-1983), originalni scenarista, izgradio je na osnovu više literarnih dela ("Nečista krv", "Sofka", "Jovča", "Koštana"...) slavnog srpskog književnika Bore Stankovića. Od tih tekstova Nanović je napravio porodičnu sagu zahvatajući period od skoro 40 godina, u drugoj polovini 19. veka. Prateći tri generacije jedne vranjanske porodice, serija "Nečista krv" pripoveda o njenom finansijskom, moralnom i fizičkom propadanju.

Radnja započinje s Hadži Trifunom, Sofkinim dedom, a završava se sa Sofkom. Trifun, bogati vođa hrišćanske manjine u Turskom carstvu, predstavlja prvu generaciju porodice. On pokušava da dostigne moralne standarde društva i sačuva svoje bogatstvo i ugled svoje porodice, dok se istovremeno bori protiv svog erotskog nagona. Kako bi zadržao svoju moć, Trifun pokreće niz događaja koji će imati užasne posledice po članove njegove porodice.

Nečista krv
Izvor: PromoDragan Bjelogrlić kao Hadži Trifun

Drugu generaciju porodice predstavlja Mita, Trifunov sin, koji ne želi da bude deo očeve prljave poslovne imperije. Mita se ponaša kao stari aristokrata, čiji resursi presušuju i njemu se suprotstavljaju novi, bogati profiteri, neobrazovani i vulgarni. Nakon što je izgubio čitavo bogatstvo i imovinu, Mita je primoran da uda svoju lepu ćerku, Sofku, za bogataša da bi mogao da preživi.

Sofka predstavlja treću generaciju porodice, koja je pod potpunim finansijskim i duhovnim padom. Uprkos tome što je obeležena krvlju i postupcima svojih predaka, Sofka pokušava da se uzdigne iznad društvenih i istorijskih okolnosti vremena u kojem živi.

Katarina Radivojević
Izvor: PromoKatarina Radivojević u ulozi Cone

Adaptacije scenarija Voje Nanovića za potrebe ove serije radili su Milena Marković, Katarina Mitrović i Dejan Prćić. Režiju prvih pet epizoda potpisuje Milutin Petrović, a preostalih pet nastavaka Goran Stanković.

Glavne uloge igraju Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Dejan Bućin, Marko Grabež, Nedim Nezirović, Tim Sejfi, Teodora Dragićević, Nela Mihajlović, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Feđa Štukan, Sara Sandeva, Ljubomir Bandović i Milutin Milošević.

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prvi zvanični trejler za seriju "Nečista krv" (VIDEO)
Nečista krv

Uskoro na TV

14.11.2021. 23:05

Prvi zvanični trejler za seriju "Nečista krv" (VIDEO)

Prvi vikend decembra rezervisan je za početak dugo očekivane sage po motivima romana Bore Stankovića, a zvanični trejler napokon je i objavljen.
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve