Scena
05.08.2022. 09:57
R.E.

Berlin

Stonsi završili evropsku turneju (FOTO)

1
Izvor: Beta / AP / Michael Sohn

Grupa Rolling Stones je evropski deo turneje, povodom 60 godina postojanja, završila u Berlinu. Za razliku od nastupa u istom gradu pre 57 godina, sada je sve prošlo dobro.

Natup pred publikom u Nemačkoj počeli su pesmom "Street Figting Man", a onda je usledila svirka od dva sata. Mik Džeger, Kit Ričards i ekipa svirali su skoro sve svoje hitove, a na kraju "I can't get no Satisfaction", pesmu koja se sada posvećena preminulom Čarlsu Votsu. 

Naravno da je Džeger na početku koncerta publiku pozdravio na nemačkom jeziku, a potom je, tokom svirke, povremeno pričao o nemačkoj hrani, o rakiji...

"Perfektan nemački sam progovorio posle pete čašice", našalio se Mik Džeger. 

"Dobro je ponovo biti u Berlinu", rekao je Kit Ričards i dodao: "Ovde se nikada ne zna šta može da se desi",  aludirajući na nastup Stonsa u Berlinu 1965. kada su na kraju koncerta izbili neredi u kojma je povređeno i uhapšeno nekoliko na desetine ljudi, a učinjena šteta je bila nekoliko stotina hiljada tadašnjih maraka, pišu nemački mediji. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ana Popović - đavolski dobra muzičarka
Ana Popvić, 14. 1. 2022.

Intervju

14.01.2022. 07:05

Ana Popović - đavolski dobra muzičarka

"Imala sam samo tri godine kada sam pevala pesme američkih bluz i rok bendova, jer su to bile jedine pesme koje su se pevale u našoj kući“, kaže u intervjuu za "Ekspres“ Ana Popović, gitaristkinja koja je na domaćoj i svetskoj sceni duže od 20 godina i koja je za to vreme postigla ono o čemu mnogi u svetu muzike maštaju: spakovala je svoju gitaru, otišla iz Beograda u Memfis i u otadžbini bluza postala jedna od najboljih muzičarki upravo u tom žanru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve