Scena
03.12.2022. 12:20
Promo

RTS

Volite klasiku? Možda ćete je tek zavoleti uz OVU emisiju...

17
Izvor: Promo / RTS

"Volim klasiku" je nova emisija klasične muzike koja se emituje na RTS 2 od 4.decembra, svake prve nedelje u mesecu. Karakteristična je po tome što u studiju 8 Radio televizije Srbije, najveće hitove izvode veliki orkestri, horovi, ansambli, vokalni i instrumentalni solisti. Biće reči o interesantnim muzičkim instrumentima, intervjuišu se velike domaće i svetske muzičke zvezde, a sve je obojeno najzanimljivijim muzičkim pričama.

U prvoj emisiji koja je na programu u nedelju 4. decembra, na RTS 2 sa početkom u 21 čas, orkestar koji oduševljava interpretacijama najpopularnijih kompozicija klasične literature je Simfonijski orkestar RTS pod upravom šefa dirigenta Bojana Suđića, a solisti su: Sofija Petrović – sopran, posle nastupa na BEMUS-u sa velškim bas-baritonom Sir Brin Terfelom, i pijanista Vladimir Gligorić koji je na novom Stenvej klaviru izveo treći stav čuvenog klavirskog koncerta u b-molu Petra Iljiča Čajkovskog.

17
Izvor: Promo / RTS

Kao mlada zvezda domaće scene predstavljen je gitarista Vuk Vukajlović, dve godine posle pobede za Srbiju u finalu talent šou programa "Virtuozi“ u Budimpešti koje je održano septembra 2020. godine.

17
Izvor: Promo / RTS

Publika će imati priliku da vidi kako izgleda jedan dan u Mastrihtu sa svetskom muzičkom zvezdom Andre Rijuom, ekskluzivni intervju sa Ivom Pogorelićem koji je zabeležen dan pre njegovog beogradskog koncerta i kako je snimana emisija o novom albumu "Roots“ Nemanje Radulovića u Studiju 6 Radio Beograda.

Autor i urednik emisije je Silvana Grujić. Voditelji su Silvana Grujić – odgovorna urednica Muzičke redakcije RTS i Aleksandar Peković upravnik Kolarčeve zadužbine.

17
Izvor: Promo / RTS

Muzičke urednice i novinari su Tijana Lukić i Jovana Avramović. Direktor fotografije je Bojan Rakić, a reditelj je Petar Stanojlović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aleksandar Peković: Želimo da Kolarac vrvi od života
Aleksandar Peković

Intervju

03.09.2022. 13:05

Aleksandar Peković: Želimo da Kolarac vrvi od života

Vrhunski koncerti klasične muzike, jedna od najboljih škola stranih jezika, važne izložbe domaćih i inostranih autora, ali i knjižara i bioskop, asocijacije su na Kolarac. "Ona prelepa zgrada ispod Kneza", takođe je jedan od opisa Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, koja služi narodu, neprestano, već 90 godina. Zato je vest da ovaj hram kulture i umetnosti, ali i obrazovanja, ima novog upravnika posle 12 godina, odjeknula ne samo u srpskoj prestonici, već i širom Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve