Scena
06.09.2022. 15:31
R.E.

Ne propustite

Željko Lučić, najbolji bariton na svetu, napokon peva u Srbiji i to besplatno!

Željko Lučić, 6. 9. 2022.
Izvor: APA / BARBARA GINDL

Ako vam Novi Sad nije daleko, ali i Beograd, ne propustite priliku da uživo čujete glas za koji se širom sveta ulaznice, i to paprene, kupuju mesecima unapred.

Željko Lučić, velika operska zvezda, nastupiće  7. septembra u Novom Sadu, a zatim i 10. u Beogradu, u okviru muzičkog spektakla "Opera na vodi“. 

Lučić će pred domaćom publikom nastupiti u ulozi Dvorske lude u Verdijevoj operi "Rigoleto“, a tim povodom je rekao da se veoma raduje što će, nakon duže pauze, opet nastupiti u Beogradu i Novom Sadu, kao i da se nada da se "neće zaustaviti" samo na ova dva nastupa u Srbiji. 

Željko Lučić, koji je nastupao na svim prestižnim operskim scenama u svetu, među kojima se izdvajaju Metropoliten u Njujorku,Skala u Milanu, Opera u Beču, kao i Kraljevska opera u Londonu, rekao je da je "Rigoleto" uvek izazov i da ga baritoni smatraju krunom svog pevačkog opusa. 

Ovog Zrenjaninca, čiji mentor je bila čuvena Biserka Cvejić, ljubitelji opere od ostalih baritona izdvajaju i ne samo zbog njegovih vokalnih sposobnosti i specifične boje glasa, već i zbog upečatljivog glumačkog nastupa.

Da li je reč o talentu ili naučenom zanatu, Željko Lučić je objasnio u izjavi za "Ekspres": 

"Na časovima pevanja se nismo bavili glumom, već tehnikom i svim ostalim u vezi sa pevanjem. Kada izađem na scenu, pokušavam da se stavim u osećanja lika koji tumačim. Kada je moj lik uvređen i ja sam uvređen i reagujem tako. Dakle, moja gluma je spontana, a ne naučena", rekao je bariton na konferenciji za novinare u beogradskom Geozavodu. 
 

I na kraju, saopštio nam je i jednu baš lepu vest - da će ovdašnja publika u narednom peripodu imati više priike da sluša uživo u Srbiji. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ričard Klejderman, pijanista kojeg slušaju i oni koji ne vole klasiku
Ričard Klejderman

Ekskluzivni intervju

17.12.2021. 07:05

Ričard Klejderman, pijanista kojeg slušaju i oni koji ne vole klasiku

Ukoliko i niste ljubitelj klasične muzike, sigurno ste čuli najmanje jednu kompoziciju u izvođenju Ričarda Klejdermana, "Baladu za Adelinu“, na primer, koja je prodata u 28 miliona kopija u 38 zemalja sveta. I mnoge druge kompozicije, pre svega rok i pop koje je svirao u duhu klasične muzike, postale su toliko popularne da je plavokosi muzičar ušao i u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji pijanista na svetu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve