Sport
28.03.2022. 15:39
Beta

"Razgovaraćemo"

Da li će Manćini ostati selektor Italije?

Roberto Manćini
Izvor: ANSA / CARMELO IMBESI

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini potvrdio je da želi da ostane na klupi te nacionalne selekcije uprkos tome što se "Azuri" drugi put zaredom nisu plasirali na Svetsko prvenstvo.

Italijanski mediji su ranije javili da Manćini ostaje na čelu reprezentacije posle šokantnog poraza od Severne Makedonije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, a Manćini je to potvrdio na konferenciji za novinare pred utakmicu sa Turskom.

"Razgovarali smo ovih dana (sa predsednikom Fudbalskog saveza). Mislim da imamo iste ideje o svemu. Razgovaraćemo ponovo i u danima koji slede. Sada moramo da se fokusiramo na utakmicu protiv Turske, pa ćemo videti šta moramo da poboljšamo u budućnosti", rekao je Manćini, prenose italijanski mediji.

"Uprkos ogromnom razočarenju, srećan sam što vidim da se ceni posao koji smo uradili u poslednje četiri godine. Pobeda na Evropskom prvenstvu nije bila jedina dobra stvar koju smo uradili. Momci zaslužuju pohvale za sve. Ova ekipa je izuzetna", dodao je on.
 

Mančini je istakao da je njegova ekipa trebalo da osvoji prvo mesto u grupi "sa najmanje dva boda više od Švajcarske".

"Od septembra nismo imali sreće, ali ne mogu da krivim igrače jer smo uvek igrali dobar fudbal... Mislim da se svi sećate utakmice u Bazelu, trebalo da postignemo bar dva gola... Sada nema smisla pričati o tome. Ne želimo da tražimo izgovore", rekao je Manćini.

Manćini, koji je dužnost selektora Italije preuzeo u maju 2018. godine nakon što Italija nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, ima ugovor do 2026. godine.

Italija sutra od 20.45 igra protiv Turske.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve