Sport
19.05.2023. 09:40
R. E.

Najvažniji je teren

Jokić ne mari za pažnju medija: "Baš nas briga, igramo svoje"

1
Izvor: Beta / AP / David Zalubowski

Denver pobeđuje u finalu Zapadne konferencije NBA lige, a o Lejkersima se priča...

Pažnja medija više je u finalnoj seriji usmerena na Lebrona Džejmsa i ekipu, ali Nikola Jokić kao vođa Nagetsa ne brine mnogo za to.

Njemu je, kao i njegovom timu, najvažnije šta oni pokazuju na terenu, a sudeći po rezultatu u seriji, pokazali su mnogo, jer vode protiv Lejkersa 2:0.

"To nije ništa novo za nas. Da budem iskren, sviđa mi se to. Nije nas briga. Šta god... To je normalno za nas, ne obraćam pažnju na sve to", rekao je Jokić.

"Nije nam potrebna pažnja medija. Mi izlazimo na teren i trudimo se da pobedimo. Bićemo tihi i nećemo mnogo pričati o tome. Dobro, možda neki hoće. Generalno nije nam potrebno prepucavanje", izjavio je srpski centar, koji je u drugom meču finalne serije zabeležio tripl-dabl učinak.

Jokić je rekao da su ih potcenjivali kao ekipu i ranije, ali da to njih nije poremetilo i da su isključivo skoncentrisani na teren i da ostvare što bolji skor.

"Možda se sećate kad smo igrali u 'balonu', pobedili smo Jutu i svi su pričali o tome kako su oni ispustili prednost. Kad pobedimo Kliperse, sve je o njima...", dodao je najbolji igrač Denvera.

Da je protivnik bio neravnopravno favorizovan u medijima istakao je i trener Denvera Majk Meloun. Njemu je, čini se, to ipak malo zasmetalo, jer smatra da njegovi izabranici odličnim parijama zaslužuju da budu u centru pažnje.

Trener Denvera ističe narativ u medijima koji je bio naklonjen Lejkersima, iako su izgubili prvi susret.

"Mislim da je mnogim igračima, iako ne žele da priznaju, smetalo to što se pisalo samo o Lejkersima posle prvog meča, iako je Denver pobedio. Budimo iskreni, narativ u medijima je bio kako je sa Lejkersima sve u redu, i da uprkos tome što gube snaći će se. Niko ne piše o Jokićevoj istorijskoj partiji. Ima 13 tripl-dablova, treći je svih vremena. Ali, svi su pisali o Lejkersima i njihovim prilagođavanjima... Ali tako je, vidite to, spremite se i krenete ka drugoj pobedi", rekao je Meloun.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srpsko čudovište": Kako je Nikola Jokić dao novu dimenziju NBA ligi
Nikola Jokić 20.3.2023.

Srbin koji menja pravila

20.03.2023. 15:51

"Srpsko čudovište": Kako je Nikola Jokić dao novu dimenziju NBA ligi

Kad košarkaški svet priča i piše o Nikoli Jokiću, koriste se isključivo birane reči. Sve druge koje to nisu, misli se na reči, neprimerene su naprosto zato jer verodostojno ne opisuju magiju košarkaša koji NBA terenima unazad nekoliko sezona gospodari veštinom, snagom, suptilnošću i intelektom. Dakle, neverovatnim osobinama uramljenim u okvir suvog talenta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve