Sport
21.11.2022. 17:00
R. E.

Goran Ivanišević

"Veliki Novakov trijumf na kraju muka"

Novak Đoković 21. 11. 2022.
Izvor: Beta/ AP / Antonio Calanni

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, izjavio je da pehar koji je Srbin osvojio na Završnom mastersu u Torinu, ima posebnu težinu.

Novak Đoković trijumfovao je na Završnom turniru sezone u Torinu, pošto je u finalu pobedio Kaspera Ruda u dva seta. Nole je tako šesti put u karijeri osvojio veliki pehar ATP finala, čime se izjednačio sa rekorderom Rodžerom Federerom.

Goran Ivanišević, Novakov trener, rekao je da je taj trofej ima posebnu važnost.

"Zbog svega što se desilo ove godine, ova pobeda ide uz onu sa Vimbldona. Ova je ipak nekako posebna. BIla je ovo teška godina. Završiti je tako, osvojiti ovakav turnir posle sedam godina je velika stvar. Mislim da je neko odozgo gledao sve ove godine i rekao je, u redu, završićeš godinu ovakvom pobedom. Zaslužio je", naveo je Ivanišević u Torinu.

"Niko ne zna kako je biti on, kako je biti deo tima, nije bila laka godina, ali se isplatilo. Bilo je mnogo uspona i padova sa svima koji su bili deo tima. Moram da pomenem svakog, jer to mi čini posao lakšim. Bili su tu Marko, Uli, Ela, Edo i ja. Nija nam bilo lako. Njemu je bilo i gore. Ali zaslužio je, posebno zbog toga kako je igrao ove nedelje, bilo je impresivno", napomenuo je bivši hrvatski teniser.

Ivanišević je istakao da su se Novak i članovi njegovog stručnog štaba susreli sa brojnim problemima prvi put u karijeri, a sve zbog toga što Đoković nije vakcinisan protiv kovida pa mu nije bilo dozvoljeno da uđe u sve zemlje.

"Kada ste teniser, stalno se nosite sa pritiskom. Čekanje, pravljenje rasporeda, a mi to nismo mogli da radimo kako treba. Prvo vam je dozvoljeno da igrate, posle imate restrikciju i ne daju vam. Pripremaš se za nešto što ne možeš da igraš. Ne znaš gde da se spremaš, šta da radiš. Bila je to vrteška. Srećom, stvari su pomalo legle i mnogo više zemalja se otvorilo. Posle Vimbldona smo čekali pozitivne vesti iz SAD, nisu došle. Onda čekanje pozitivnih vesti iz Australije. One su stigle. Znate, to čekanje...", rekao je Ivanišević. 

Ipak, Novak je spreman dočekao finiš sezone, kada mu se otvorilo više mogućnosti.

"Na kraju Novak je mogao da završi kao broj jedan da mu nisu skinuli poene sa Vimbldona. Ne bih da pričam o 8.000 poena koje nije mogao ni da brani. Na kraju, evo ga veliki trofej, to je stvarno nešto veliko.

Novak je postao najstariji osvajač završnog turnira, a Ivanišević je istakao da on radi i više nego ranije.

"Trenira jače nego kada je imao 22 godine. Zato je i dalje tako dobar i zato će biti još bolji. Volja da trenira, da napreduje, to je nešto zadivljujuće. U stanju je da vodi računa o svom telu. U moje vreme, prekidali smo da igramo sa 30, 31. Već si bio momak koji je pred odlaskom u penziju. Sada je sve neverovatno. Pogledajte Rodžera pre par godina. Pogledajte Rafu. Vidite Novaka. I svi pričaju da mladi dolaze. To je sjajno za tenis. Neki od njih su sjajni, ali, ipak, pogledajte Novaka. I dalje je gladan, i dalje osvaja titule, igra neverovatana tenis. Već sad misli o pripremama za narednu sezonu. Dok je takav, uvek će biti spreman da se takmiči i favorit za slemove i druge velike titule", objasnio je Goran Ivanišević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković stigao Federera!
1

ATP u Torinu

20.11.2022. 20:52

Novak Đoković stigao Federera!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je u Torinu šesti put u karijeri završni ATP masters, pošto je u finalu pobedio četvrtog igrača sveta Norvežanina Kaspera Ruda posle dva seta, 7:5, 6:3.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve