Sport
11.06.2021. 14:05
Tanjug

Euro 2021

Prvenstvo u Fudbalu kakvo nikada do sada nije bilo

EURO 2020
Izvor: EPA / NEIL HALL

Dugo čekani šampionat Evrope u fudbalu, bez dileme "najčudniji" u istoriji, počinje u Rimu utakmicom između Italije i Turske.

Borba za titulu šampiona Evrope odložena je za godinu dana zbog pandemije korona virusa, a sada će se igrati u tzv. kontrolisanim uslovima, sa delimično popunjenim tribinama, u ukupno 11 gradova.

Sem u Rimu, šampionat će se igrati u Amsterdamu, Glazgovu, Londonu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Glazgovu, Minhenu, Sankt Peterburgu i Sevilji, s tim da će se završnica, dva polufinala i finale, 11. jula, odigrati na londonskom Vembliju.

U grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u grupi C Holandija, Austrija, Severna Makedonija i Ukrajina, u D grupi Hrvatska, Škotska, Engleska i Češka, u E grupi Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u grupi F Portugalija, Mađarska, Nemačka i Francuska.

Titulu brani Portugalija, koja je pre četiri godine u finalu savladala Francusku, u međuvremenu osvojila Ligu nacija i predvođena Kristijanom Ronaldom svakako je jedan od favorita.

Bukmejkeri procenjuju da je favorit broj 1 svetski šampion Francuska, koja ovaj put ima i Karima Benzemu, potom slede Englezi, dobrim delom zbog činjenice da su domaćini u završnici, tradicionalno Nemci i Italijani, naravno Belgijanci i iz drugog plana svetski vicešampioni Hrvati.

Srbija ni ovaj put neće učestvovati, nakon poraza u baražu protiv Škotske, čime je nastavljen loš niz dug dve decenije, pošto je srpski tim poslednji put nastupio na EURO 2000, tada pod imenom Jugoslavija. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tamna strana fudbala
Slaviša Kokeza

Fudbalski savez Srbije

09.06.2021. 17:50

Tamna strana fudbala

Fudbalski savez Srbije funkcioniše kao veoma profitabilna kompanija koja svake godine „okreće“ ogroman novac. Ako je verovati bivšem predsedniku Slaviši Kokezi, na računu krovne organizacije uvek se nalazi bar 10.000.000 evra.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve