Sport
09.12.2023. 18:47
Beta/R. E.

Superliga Srbije

Zvezda stigla do svetskog rekorda, doskočila i do prvog mesta

1
Izvor: BETAPHOTO / Marko Metlas

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Mladosti u utakmici 18. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su slavili rezultatom 3:1.

Zvezda je stigla do 122. pobede u nizu na stadionu u Ljutice Bogdana, čime je oborili svetski rekord Real Madrida po broju prvenstvenih utakmica bez poraza na domaćem terenu.

Taj niz traje od aprila 2017. godine i poraza od Partizana, a Madriđana je trajao od 1957. do 1965. godine.

Crveno-beli su upisali 14. pobedu od početka šampionata i sada imaju 43 boda, koliko i Partizan koji će u ponedeljak gostovati niškom Radničkom. Mladost je ostala na petoj poziciji sa 25 bodova na svom kontu.

Zvezda je povela osmom minutu kada je Aleksandar Katai bio precizan sa penala, a nakon što je prethodno Aleksandar Varjačić igrao rukom u kaznenom prostoru.

Slavlje crveno-belih je kratko trajalo pošto je Uroš Sremčević u desetom minutu izjednačio na 1:1. Žarko Udovičić je centrirao sa levog boka, a Sremčević je glavom poslao loptu iza leđa Omriju Glazeru.

Novo vođstvo Zvezdi doneo je Jovan Mijatović u 68. minutu udarcem po zemlji sa ivice kaznenog prostora, a pobedu domećeg tima potvrdio je In Bom Hvang u 88. minutu, posle asistencije Mijatovića.

"Nije bila laka utakmica, ali smo pronalazili rešenja i igrali pametno. Mladi fudbaleri su ušli u igru i preokrenuli utakmicu, izuzetno sam zadovoljan time. Srećan sam i zbog rekorda. Uvek je lepo biti deo istorije. Hvala bivšim trenerima, klubu, igračima, članovim stručnog štaba, što su započeli niz, a mi smo samo nastavili i ponosni smo na činjenicu da smo uspeli da srušimo svetski rekord", rekao je Barak Bahar, trener Crvene zvezde posle trijumfa.

Fudbalere Crvene zvezde naredne sedmice najpre čeka duel sa Mančester sitijem u Ligi šampiona, a potom i gostovanje Spartaku u Superligi Srbije, dok će Mladost u narednoj rundi domaćeg šampionata dočekati Napredak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dan kada je Zvezda stigla na krov sveta (VIDEO)
1

Tokio 1991. godine

08.12.2023. 09:41

Dan kada je Zvezda stigla na krov sveta (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde pre 32 godine, 8. decembra u Tokiju, savladali čileanski Kolo Kolo 3:0 i postali prvaci Interkontinentalnog kupa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve