Svet
12.03.2023. 09:29
Beta

Predsednik Crne Gore

Đukanović: "Kod mene nema antisrpstva"

Milo Đukanović
Izvor: EPA / Georgi Licovski

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da u njegovim stavovima nema antisrpstva već da je protiv velikosrpske politike, te da ima korektan odnos sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"U Beogradu žive ne samo članovi moje šire porodice, već veliki broj prijatelja. Ne idem tamo jer nije bilo političke potrebe. Vrlo sam jasno formulisao, kod mene nema antisrpstva, u celoj Crnoj Gori nema antisrpstva. Mi smo prijatelji Srbije", rekao je Đukanović za RTCG.
 

On je istakao da je "protiv velikosrpske politike, kad Srbija ima potrebu da uređuje život Srba izvan Srbije", što kako je ocenio, kvari međudržavne odnose i to ne samo sa Crnom Gorom koja sa tim ima iskustva.

Govoreći o odnosu sa predsednikom Srbije, on je kazao da je potpuno korektan, ali da nije prisan kao ranije, pre svega zbog promene kursa Srbije prema regionu.

"Nismo to nikad prećutali. Detaljno smo na večeri u Jerusalimu obradili tu temu, pa temu istorije crkve u Srbiji... Nastavljeno je sa istom politikom iz Beograda i to je dovelo do određene distance. Ne do neprijateljstva", dodao je Đukanović koji je kandidat na izborima za predsednika Crne Gore zakazanim za 19. mart.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predsednička kampanja više nije mlaka i mirna
Crna Gora

Crna Gora

11.03.2023. 16:05

Predsednička kampanja više nije mlaka i mirna

Miran i mlak karakter dosadašnje predsedničke kampanje u Crnoj Gori, koja ulazi u završnicu pred glasanje 19. marta, u petak su "poremetili" incidenti, napad na kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića i pretnje smrću kandidatima Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću i Socijaldemokratske partije (SDP) Draginji Vuksanović.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
01.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve