Svet
18.08.2021. 11:40
Tanjug

"Ta ideja je okončana"

Džonson:Vojna akcija u Avganistanu nije opcija za NATO

Boris Džonson
Izvor: EPA / VICKIE FLORES

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je pogrešno verovanje da bilo koja članica NATO želi da obnovi vojnu akciju u Avganistanu nakon što su talibani preuzeli vlast.

"Zaista mislim da je zavaravanje ako se veruje da među našim partnerima postoji želja za ponovnom vojnom prisutnošću ili za vojnim rešenjem koje bi NATO nametnuo u Avganistanu", rekao je Džonson u britanskom parlamentu, prenosi Rojters.

On je poručio da je ta ideja okončana borbenom misijom 2014. godine i da ne veruje da je raspoređivanje desetina hiljada britanskih trupa u borbi protiv talibana opcija.

Ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel potvrdila je danas da je Britanija uspela da evakuiše oko 1.000 ljudi za dan iz Avganistana, nakon što su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom.

Ona je saopštila da je ovaj broj trenutan i da se i dalje iz Kabula izvlače britanski državljani, kao i oni Avganistanci koji su bili deo lokalnog programa zapošljavanja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Talibani pozivaju žene da se pridruže njihovoj vladi
Talibani

Malala Jusufzai zabrinuta

17.08.2021. 09:38

Talibani pozivaju žene da se pridruže njihovoj vladi

Zvaničnik talibana Anamulah Samangani najavio je opštu amnestiju za sve u Avganistanu i pozvao žene da se pridruže njihovoj vladi.
Close
Vremenska prognoza
fog
5°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve