Svet
04.12.2023. 14:57

Turski predsednik

Erdogan pozvao da se Netanjahuu sudi kao Miloševiću

1
Izvor: Beta/AP / Francisco Seco

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu trebalo suditi za navodne ratne zločine isto kao i bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću.

Erdogan, koji oštro kritikuje akcije Izraela u Gazi, ponovo je Netanjahua nazvao "kasapinom Gaze".
 

"Netanjahu, kasapin Gaze, nije samo ratni zločinac, ali će mu se definitivno suditi kao kasapinu Gaze, kao što se sudilo Miloševiću", rekao je Erdogan na sastanku Organizacije islamske saradnje u Istanbulu.
 

Da bi se Netanjahuu sudilo za ratne zločine potrebno je da ga optuži međunarodni tribunal, navodi AP i podseća da se Miloševiću sudilo pred Haškim tribunalom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, kao i da je umro u pritvoru pre donošenja  presude.

Lider Turske je takođe ponovo kritikovao sistem UN optuživši pet stalnih zemalja članica Saveta bezbednosti UN da blokiraju nastojanja da se nasilje u Gazi okonča.

"Sa jedne strane postoji 121 zemlja koja kaže 'zaustavite rat' i 'nema više krvoprolića' i na drugoj strane je tri ili pet zemalja koji daju potpunu slobodu delovanja za izraelske napade", rekao je Erdogan.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Erdoganov ples između Palestine i Zapada
1

Predsednik Turske

22.11.2023. 14:05

Erdoganov ples između Palestine i Zapada

Erdogan je i prethodnih godina imao zapaljive izjave, čak je i proklinjao zapadne diplomate upravo zbog Palestine i položaja Palestinaca u Gazi. Međutim, sve se uvek završavalo na toj jakoj retorici, dok je potreba da se mostovi sa Zapadom ne spaljuju uvek bila jača od preduzimanja nekih konkretnijih poteza.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
21.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve