Svet
09.11.2021. 13:55
Tanjug

"Ceo sistem je stopiran"

Holandski lekari: Idemo ka katastrofi, uvedite nove mere

Bolnica, korona
Izvor: Shutterstock

Grupa bolnica u južnoj holandskoj provinciji Limburg pozvala je danas vladu da preduzme nove mere kako bi se zaustavio sve veći broj slučajeva korona virusa, rekavši da nemaju više kapaciteta ili osoblja za lečenje zaraženih pacijenata.

Broj novozaraženih korona virusom u Holandiji, kao i u drugim delovima Evrope, približava se najvišim nivoima uprkos stopi vakcinacije odraslih koja je oko 85 odsto, navodi Rojters.

"Pravo idemo ka katastrofi u zdravstvu i ceo sistem je stopiran", navodi pet bolnica u Limburgu u pismu koje je poslato premijerovoj vladi.

Oni su u pismu pozvali na nove mere, uključujući da se odmah počne sa imunizacijom dodatne, treće doze starijih i ugroženih pacijenata.

Prošle nedelje vlada premijera Marka Rutea najavila je nove mere za usporavanje širenja korona virusa, dva meseca nakon što je ukinula pravila socijalnog distanciranja.

Nove mere, kako navodi Rojters, uključuju ponovno nošenje maski za lice u prodavnicama i širu upotrebu potvrda o vakcinaciji.

Međutim, broj slučajeva nastavlja da raste, a Holandski institut za zdravlje (RIVM) treba da objavi nove podatke o slučajevima koji bi mogli da premaše prethodni rekord od 12.997 slučajeva, koji su zabeleženi 20. decembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta podrazumeva "2G" pravilo koje je uvela Austrija?
Austrija

Nove mere protiv korone

08.11.2021. 12:05

Šta podrazumeva "2G" pravilo koje je uvela Austrija?

U Austriji je stupila na snagu nova uredba o epidemiološkim merama, koja je uvela takozvano "2G" pravilo prema kojem nevakcinisani više nemaju pristup ugostiteljskim turističkim, ali i objektima zabave, kulturnim ustanovama i slično.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
14.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve