Svet
08.05.2022. 15:33
Beta

Rusija

Putin: Pobeda će biti naša, baš kao 1945. godine

Vladimir Putin
Izvor: Beta/Pool Sputnik Kremlin / Ramil Sitdikov

Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je da će "kao i 1945. pobeda biti naša", čestitajući bivšim marodima SSSR 77. godišnjicu poraza nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

On je čestitao liderima i narodima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, kao i narodima Gruzije i Ukrajine, saopštio je Kremlj.

Vladimir Putin
Izvor: SPUTNIK POOL / ALEXEI DANICHEV / KREMLIN POOL /

"U svojoj čestitki, predsednik Rusije posebno ističe da na današnji dan odajemo priznanje i poštovanje ratnicima i domaćim radnicima, koji su slomili nacizam po cenu nebrojenih žrtava i nevolja", navodi se u saopštenju koji prenosi TASS.

"Zlo se vratilo"

Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski

08.05.2022. 15:12

"Zlo se vratilo"

"Nažalost, danas nacizam ponovo diže glavu", rekao je Putin i dodao da se u Ukrajini nalaze fašisti koji su pretnja Rusiji i manjini koja govori ruski na istoku Ukrajine.

"Naši vojnici, kao i njihovi preci, zajedno se bore za oslobođenje svog tla od nacističke prljavštine i pobeda će biti naša, baš kao 1945. godine", saopštio je Kremlj.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta će Putin slaviti na Dan pobede?
Ruska vojska 5.5.2022.

Rat u Ukrajini

06.05.2022. 07:10

Šta će Putin slaviti na Dan pobede?

Rat u Ukrajini ušao je u treći mesec. Glavni front se sa severa preselio na jugoistok Ukrajine, gde teren više odgovara napadačima, što ne znači da su branioci bez šansi, pogotovo što im pristiže dodatna vojna pomoć sa Zapada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve