Svet
10.11.2021. 12:01
Tanjug

"Ostajem"

Zaev: Odlažem ostavku

Zoran Zaev 4.11.2021.
Izvor: EPA / GEORGI LICOVSKI

Makedonski premijer i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je da će ostati na toj funkciji kako bi pomogao da se održi parlamentarna većina i eventualno je povećao.

Zaev, koji je nakon rezultata lokalnih izbora podneo ostavku 31. oktobra, rekao je nakon sednice Glavnog i Izvršnog odbora SDSM, održane u utorak uveče, da je taj Odbor predložio da se ostavka odloži, kao i da je posvećen procesu očuvanja parlamentarne većine, prenosi Telma.

"Nemam šta drugo da dodam, jer je predsednik Odbora saopštio odluke i odgovorio na sva pitanja. Važno je da se zemlja ne vraća u prošlost svađa kako u zemlji tako i u inostranstvu, da ugrozi proces evrointegracija, naravno da je važno jer smo i dalje u vremenu pandemije, energetske krize, odgovornost svakog građanina ali i političara i dalje postoji", rekao je Zaev.

On je rekao i da se nada da će se parlamentarna demokratska većina stabilizovati, pre svega, jer je orijentisana ka evroatlantskom putu i multietničkom društvu kao i ka održavanju dobrosusedskih odnosa i pozitivnih reformi.

"Dani su pred nama, videćemo", rekao je Zaev.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić, Zaev i Rama - za lakšu trgovinu u regionu
Vučić, Zaev, Rama, 29. 7. 2021.

Forum u Skoplju

29.07.2021. 12:43

Vučić, Zaev i Rama - za lakšu trgovinu u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama, potpisali su u Skoplju tri dokumeta koja će olakšati trgovinu u regionu i omogućiti jedinstveno tržište rada, ali i međusobnu pomoć u vanrednim sitaucijama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
25.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve