Vesti
12.02.2024. 12:50
Beta

Dubai

Sa kim je sve razgovarala Ana Brnabić tokom Svetskog samita vlada

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / Pedja Vuckovic

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je na margini Svetskog samita vlada 2024 u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, razgovarala sa premijerom Kube i generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Na margini skupa koji je otvorio ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata i predsednik Svetskog samita vlada Mohamed El Gergavi, sastala se sa više zvaničnika, uz izlaganje na otvaranju na panelu "Budućnost mobilnosti".

Ana Brnabić je napisala na Instagramu da se sastala sa premijerom Kube Manuelom Marerom Kruzom. Brnabić je ukaala da je to zemlja sa kojom Srbija neguje tradicionalno dobre bilateralne odnose koji traju duže od 120 godina, da su ovim susretom to potvrdili i nastavljaju sa unapređenjem velikog prijateljstva.

"Razgovarali smo o prostoru za dalju saradnju, posebno u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije, medicine i farmaceutske industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa, veterinarstva, energetike IKT i digitalizacije, građevinarstva i turizma", napisala je Brnabić.

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / Pedja Vuckovic

Ona je dodala da Srbija visoko ceni "principjelni stav Kube" u pogledu nepriznavanja Kosova čime se pruža "principijelna i konzistentna podrška očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije". 

Premijerka Srbije je objavila i da je razgovarala sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Matijasom Kormanom. 

Prethodno je razgovarala sa ministrom Ujedinjenih Arapskih Emirata za veštačku inteligenciju Omarom Sultanom el Olamom, ministrom Emirata za toleranciju i koegzistenciju šeikom Nahjanom bin Mubarakom al Nahjanom, premijerom Egipta, Mustafom Kemalom Madbulijem, sa osnivačem Svetskog ekonomskg foruma Klausom Švabom.

Sa premijerkom na samitu učestvuju i ministarka pravde Maja Popović i ministar informisanja i komunikacija Mihailo Jovanović, saopšteno je ranije iz Vlade.

Brnabić će tokom dvodnevnog boravka u Dubaiju na Svetskom samitu vlada u utorak imati uvodno obraćanje na otvaranju Foruma "Vladine usluge" (Government Services).

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve