Vesti
29.01.2024. 11:50
Beta

Priča se, piše se

Ko će biti premijer, gde će Ana Brnabić i ko će sve, uopšte, ući u novu Vladu

Skupština
Izvor: Shutterstock

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić, nije mogao da potvrdi da li će njegova stranka biti deo buduće Vlade Srbije, ali je i rekao da očekuje da hoće.

Rasim Ljajić je za list "Nova" rekao da još uvek nisu održani razgovori na tu temu i da će više znati kada oni budu započeti.

"Da li očekujem učešće stranke u budućoj Vladi? Da, ali je sada o personalnim rešenjima previše rano govoriti", kazao je Ljajić i dodao da očekuje da razgovori sa sastav nove Vlade počnu nakon konstituisanja Skupštine Srbije.

List piše da se očekuje da deo nove Vlade, uz Ljajića, budu i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, lider Zdrave Srbije Milan Stamatović, kao i nekadašnja poslanica Dosta je bilo, a sada poslanica Srpske napredne stranke Tatjana Macura.

Macura je za taj list rekla da nema saznanja o tome i da se priprema za konstitutivnu sednicu Skupštine, dok je Stamatović kazao da razgovori o bilo kakvim političkim funkcijama nisu započeti i da će o tome razmišljati "kada dođe vreme".

List navodi i da su kandidati za predsednika Vlade - ministar odbrane Miloš Vučević, ministar finansija Siniša Mali, kao i aktuelna premijerka Ana Brnabić.

Nova dodaje da je Brnabić kandidat i za čelo parlamenta, kao i da su u trci za tu funkciju i ministar za rad Nikola Selaković i dosadašnji predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
04.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve