Vesti
24.11.2021. 17:05
Tanjug

Odlučiće Krizni štab

Hoće li đaci ranije ići na zimski raspust?

Škola, deca, đaci
Izvor: Shutterstock

Odluka o pomeranju početka zimskog raspusta treba da se donese na sednici Kriznog štaba, a ne u medijima, poručio je danas ministar prosvete Branko Ružić i dodao da, za sada, 31. decembar ostaje datum od kojeg će učenici na tri nedelje napustiti školske klupe.

"Zimski raspust u Srbiji počinje 31. decembra i završava se 24. januara, s tim što u Vojvodini počinje 24. decembra. Što se mene tiče, raspust počinje kada sam rekao, mada možemo se prilagoditi", rekao je Ružić za TV Pink.

Branko Ružić 24.11.2021.
Izvor: TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ

Ministar je naglasio značaj procene lekara iz Kriznog štaba u donošenju konačne odluke, ocenjujući da je mnogo važnije kako će se tokom raspusta primenjivati epidemiološke mere.

"Stoji konstatacija lekara da u drugoj polovini decembra imamo slave, ali imaćemo ih i u januaru. Možemo da razgovaramo na tu temu na sednici Kriznog štaba", dodao je Ružić.

Medicinski deo Kriznog štaba, među kojima i epidemiolog Branislav Tiodorović, ranije je izjavio da će predložiti da zimski raspust počne 15. decembra i da traje mesec dana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta su sve srednjoškolci iz Srbije pitali članove Kriznog štaba (VIDEO)
Tribina, 13. 10. 2021.

Edukativna tribina

14.10.2021. 01:24

Šta su sve srednjoškolci iz Srbije pitali članove Kriznog štaba (VIDEO)

U Domu učenika "Milutin Milanković“ u Beogradu, održana je tribina na kojoj su srednjoškolci iz raznih delova Srbije, imali priliku da razgovaraju sa epidemiologom Predragom Konom, imunolog Srđom Jankovićem i gradonačelnikom Beograda Zoranon Radojičićem.
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve