Vesti
30.08.2021. 13:21
Tanjug

"Ja bih zamolio..."

Krivokapić ne ide na ustoličenje mitropolita Joanikija

Zdravko krivokapić
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da u nedelju, 5. septembra neće ići na Cetinje, na ustoličenje izabranog mitropolita Joanikija, jer, kako kaže, ovog puta ne želi nikome da se inati.

On je rekao da kao Katunjanin, koji slove kao inadžije i hrabri ljudi, razume Cetinjane.

"Ja bih zamolio da hrabrost zaboravimo, a upotrebimo poverenje, poštovanje drugoga i pravičnost", rekao je Krivokapić, preneo je portal RTCG.

Smatra da je njegov neodlazak na Cetinje u nedelju, kako kaže, jedini doprinos koji može dati.

"Ako sam bilo kada izgovorio bilo koju pogrešno shvaćenu reč ili rečenicu ja se izvinjavam i molim da ne pravimo sukob tamo gde ne treba", naveo je premijer na konferenciji za novinare.

Premijer je rekao da odgovornost u vezi sa ovim crkvenim događajem ne treba tražiti u vladi, a, kako je kazao, zaboraviti druge aktere, koji deluju na pospešivanju tenzija. "Svakodnevno analiziramo bezbednosnu situaciju. Na Savetu za bezbednost je donet zajednički stav i ja ću se tog stava do kraja držati", rekao je.

Smatra da i predsednik države i vlade imaju odgovornost prema svim građanima, a ne samo prema "onima iz njegove partije".

Krivokapić je rekao da razmišljaju i o zabrani skupa, ali samo u slučaju krajnje mere - ako bude procenjeno da može imati nesagledive posledice po građane.

Dodao je da je došlo vreme da se vlada bavi krucijalnim projektima, i da je manje bitno ko ide u koju crkvu.

Zdravko Krivokapić
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

"Kada prosečna plata u Crnoj Gori bude hiljadu evra, mnogo manje će se baviti tim pitanjima", rekao je Krivokapić, prenele su podgoričke Vijesti.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je kazao da policija ima bezbednosnu procenu situacije na Cetinju povodom protesta koji su najavljeni za 5. septembar kada će se obaviti ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinjskom manastiru.

Detalje te procene ministar nije izneo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Crna Gora u potpunosti podržava ciljeve Kosova"
Milo Đukanović

Milo Đukanović

24.08.2021. 16:54

"Crna Gora u potpunosti podržava ciljeve Kosova"

Crna Gora u potpunosti podržava ostvarivanje ciljeva i interesa Kosova u kontekstu evropske i evroatlantske integracije, izjavio je predsednik Milo Ðukanović.
Close
Vremenska prognoza
mist
0°C
28.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve