Vesti
31.01.2024. 12:05
Beta

Miloš Vučević

"Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova"

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova i Metohije, čak ni po cenu da na taj teritoriji ne bude Srba.

"Ako danas krene zabrana dinara to je poruka Srbima da ne mogu da opstanu. Kurti ne mora da se obazire na opomene Kvinte, proteruje nam i teroriše narod. Ali on od toga nema ništa, mi nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i borićemo se za našu teritoriju i naš narod, ali je užasno teško", rekao je Vučević za Hepi teleiziju.

On je naveo da je utisak da uvek dolaze loše vesti sa Kosova i Metohije, jer režim Prištine ima podršku velikih sila.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na najbolji mogući način čuva interese Srbije, a Kurti je ohrabren da nas uvlači u sukobe. Kurti pravi istorijsku grešku, sprovodi nasilje nad srpskom manjinom, to je dugoročno neodrživo i obiće mu se o glavu. A te tablice koje smo mi dozvolili ne remete nas ništa, nije uspeh, ali nije ni tolika šteta", naveo je Vučević.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hil o evru kao kosovskoj valuti: "Nepotrebno iznenađenje"
Kristofer Hil, ATA IMAGES, 22.1.2024.

Ambasador SAD u Srbiji

22.01.2024. 15:37

Hil o evru kao kosovskoj valuti: "Nepotrebno iznenađenje"

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je u Sokobanji da je odluka Centralne banke u Prištini o ukidanju dinara iz platnog prometa nepotrebno iznenađenje i da SAD i Evropska unija pomno prate i analiziraju razvoj situacije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve