Vesti
27.10.2022. 11:30
Beta

Goran Rakić

"Narod će pružiti otpor ako Priština krene da nam oduzima tablice"

registarske tablice
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je u Beogradu, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da će Srbi "pružiti miran, nenasilan, demokratski otpor ako bilo ko krene da im oduzima imovinu - a tu računam tablice i vozila, to će biti otpor naroda".

"Biće to nenasilan otpor naroda, ali na žalost niko ne zna u šta  će se sve to pretvoriti i u šta će se izroditi, ako bude nasilja nad našom imovinom", rekao je Rakić, posle sastanka u Palati Srbije.

On je rekao da "ako Priština krene sa nasilnom akcijom oduzimanja vozila sa KM tablicama blokiraćemo sve prelaze i ulaze od severa ka centralom Kosovu".

Prema njegovim rečima, Priština ulaže milione evra u svoju kampanju ali su "samo dva lica sa severa Kosova izvršila preregistraciju u registacionim centrima na severu".

"Verujemo samo svom predsedniku Vučiću i državi Srbiji. Dobili smo čvrsta uveravanja Vučića da je država Srbija uz svoj narod", rekao je Rakić.

On nije odgovarao na pitanja novinara, već će to učiniti Vučić, posle završetka sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, oko 11.00 časova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uputstvo za preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice
Saobraćaj, automobili

Kosovo

13.07.2022. 14:29

Uputstvo za preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice

Ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih vlasti u Prištini izdalo je administrativno uputstvo koje detaljno objašnjava uslove i potrebnu dokumentaciju za preregistraciju vozila sa "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "PE”, "DA" ili "DJA" tablica na RKS. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve