Vesti
13.09.2022. 11:22
Beta

Predsednik

Vučić: Zakleo sam se nad Ustavom da Srbija nikada neće priznati Kosovo

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da Srbija "nikada" neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

"Zakleo sam se na Ustav Republike da Srbija nikada neće ni posredno ni neposredno priznati nezavisnost Kosova i Metohije, niti će odustati od svoje legitimne borbe za državne i nacionalne interese i poštovanja međunarodnog prava", rekao je Vučić u Skupštini Srbije.
 

Obraćajući se poslanicima na posebnoj sednici skupštine o Kosovu i Metohiji, on je dodao da se "histerija" medjunarodne zajednice zbog rata u Ukrajini odražava i na borbu Srbije za najvažnije državne interese.

"Državna politika je u prethodnom periodu vođena između željenog i mogućeg. S tim što su želje građana nerealne i maksimalističke, dok su nam mogućnosti veoma oskudne", kazao je on.

Vučić je dodao da se o problemima koji su "bolni za naciju" mora pristupiti odgovorno - definisanjem zajedničkog cilja.

"Narodna skupština je jedino mesto gde se razgovor o ovakvom pitanju (Kosovu i Metohiji) može voditi dubinski", kazao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je da na Kosovu i Metohiji mora da se pronadje život i za Srbe i za Albance, kako je naglasio "to je zadatak koji mora da se završi da bi Srbi opstali kao narod".
 

"Srbija ni na koji način nije učestvovala u generisanju krize, mi smo dosledno opredeljeni za dijalog. Miran način je jedino rešenje problema, jer bi sukob bio katastrofalan za celu Srbiju", kazao je Vučić.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Otvoreni Balkan“ za celovitu Bosnu
1

Poruka iz Ankare

12.09.2022. 15:20

"Otvoreni Balkan“ za celovitu Bosnu

Od nekih osporavana, od većine podržana, regionalna inicijativa "Otvoreni Balkan“, očigledno, ipak, daje rezultate, ali zadobija i podršku izvan regiona. Nije u pitanju samo to da joj vetar u leđa daju Sjedinjene Američke Države, već su jasne signale koji ukazuju šta misle o njoj poslale i Mađarska i Turska.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve