Život
11.04.2022. 21:30
Beta

Upis u vrtić

Čemu služi usluga eVrtić

Deca, igralište, park
Izvor: Shutterstock

Roditelji sve poslove oko upisa dece u predškolske ustanove mogu elektronski da završe zahvaljujući usluzi eVrtić na Portalu eUprava, koja je od sada, pored velikog broja gradova i opština, dostupna i za predškolske ustanove u Beogradu i Novom Sadu.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, prilikom korišćenja usluge eVrtić automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju dokumenta s podacima izovih evidencija prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Usluga eVrtić je dostupna na Portalu eUprava svim registrovanim korisnicima, a roditelji mogu koristiti uslugu i prijaviti dete u željenu predškolsku ustanovu u terminu trajanja konkursa te predškolske ustanove.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Deca i internet: Kako prepoznati zavisnost
Deca, dete, internet, društvene mreže

Pitali smo stručnjake

04.02.2022. 08:05

Deca i internet: Kako prepoznati zavisnost

"U istraživanju koje je 2019. godine sproveo ’Eukids online’ pokazalo se da su u upotrebi društvenih mreža deca u Srbiji na prvom mestu. Čak 86 odsto njih koristi internet svakodnevno, a jedna petina zanemaruje osnovne fiziološke potrebe zarad što dužeg ostajanja ispred ekrana“, priča za "Ekspres“ Emina Beković, edukator Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.
Close
Vremenska prognoza
fog
5°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve