Život
21.03.2022. 16:10
R.E.

Sanovnik

Šta znači kada sanjate pokojnike, da padate...

spavanje, krevet, san
Izvor: Shutterstock

Snovi su važni, to znamo, zato i želimo da dobijemo objašnjenje u vezi sa tim šta znači kada sanjamo pokojnike, da padamo, da trčimo, životinje... Objašnjenja mogu biti zasnovana na verovanjima, ali i na naučno utemeljnim činjenicama.

"Tumačenje snova može ukazati na to šta nas trenutno muči, na našu podsvest", kaže Dr Kristofer Vinter, neurolog koji se bavi istraživanjem snova u institutu Šarlotsvil u Virdžiniji.

Pročitajte objašnjenja koja on nudi:

Neko vas juri: Možda izbegavate neku osobu ili situaciju, što vam stvara dodatni stres.

Padanje: Osećate da gubite kontrolu nad nekom situacijom, ili svojim životom uopšte.

U školi ste: Osećate da niste ispunili nečija očekivanja ili se ne osećate spremnim za važan događaj.

Letenje ili lebdenje: Osećate slobodu od prepreka i nadu, pogotovo ako u snu možete kontrolisati letenje.

Kašnjenje: Ukoliko sanjate da kasnite na autobus, voz ili avion, to može sugerisati da ste propustili neku priliku u životu. Takođe, ovakvi snovi su u vezi sa opštim osećajem nesigurnosti.

Stres na poslu: Ukoliko sanjate da ste na poslu i da postoji neka tenzija, verovatno ste pod stresom od dolazećih rokova ili projekata.

Zubi koji ispadaju: Bilo kakva vrsta povrede, kao što je ispadanje zuba, lomnjenje istih ili prelom kosti ukazuje na neki veći gubitak u životu, a takođe može značiti strah od dolazećih promena.

Sanjate pokojnika: Ovi snovi umnogome zavise od toga kakav odnos ste imali sa pokojnikom pre smrti. Ukoliko vas vežu pozitivna sećanja i sanjate ih u dobrom svetlu, to znači da vam još uvek nedostaju. Ukoliko ste imali negativan odnos i sanjate tu osobu u negativnom svetlu, to znači da se još uvek niste oporavili od lošeg uticaja te osobe.

Zaleđeni ste od straha: Ovakvi snovi mogu značiti da niste svesni svojih pravih osećanja. Međutim, mogu ukazivati i na paralizu sna, koja se odvija u REM fazi sna. Ukoliko ste još uvek u toj fazi sna, a vaš um se probudi, možete osetiti paralizu tela na nekoliko sekundi.

Seksualni odnosi: Mogu biti znak da želite bliskiji odnos sa partnerom, ili vam nedostaje iskren međuljudski odnos.

Goli ste: Snovi u kojima se odjednom nađete goli u javnosti, mogu ukazivati na osećaj nesigurnosti i ranjivosti. Takođe, ukaziju na strah od osude okruženja.

Napušteni ste: Ukoliko vam osećaj samoće u snu donosi olakšanje, može ukazivati na to da ste spremni na nezavisnost i da se osećate sigurno. Ukoliko se osećate loše i nesigurno, to može ukazivati da se u svakodnevnom životu osećate nevidljivim i prepušteni sami sebi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Budilnik je štetan za zdravlje?!
sat, alarm, buđenje, jutro

Lekar tvrdi...

23.02.2024. 04:40

Budilnik je štetan za zdravlje?!

Redovno podešavanje alarma za buđenje može da predstavlja opasnost po zdravlje, upozorava lekar specijalizovan za poremećaje spavanja Aleksandar Kalinkin.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
19°C
12.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve