Biznis
23.12.2022. 12:01
Beta

Važan korak

Vlada Srbije usvojila Mapu puta za podršku energetici

Struja, električna energija
Izvor: Shutterstock

Minstarstvo rudarstva i energetike objavilo je da je Vlada Srbije usvojila "Mapu puta za podršku energetici", čime su se stekli uslovi za potpisivanje Finansijskog sporazuma sa Evropskom komisijom za IPA 2023, kojim će biti obezbeđeno 165 miliona evra direktne sektorske budžetske podrške za energetiku.

"Mapa puta usredsređena je na neposredne potrebe sa ciljem da se u ovim kriznim vremenima pruži podrška najugoženijim domaćinstvima i malim i srednjim preduzećima, ali i nastavi putem energetske tranzicije", izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, saopštilo je ministarstvo.

Ministarka je još jednom zahvalila Evropskoj uniji što je u vreme svetske energetske krize prepoznala važnost podrške Srbiji i opredelila značajna finansijska sredstva.

"Usvajanje 'Mapa puta za podršku energetici' dodatno će učvrstiti insitucionalni odgovor države na energetsku krizu i od izuzetnog je značaja za dalje unapređenje energetske stabilnosti u Srbiji", naglasila je Đedović.

Dokument je usaglašen putem javnog konsultativnog procesa sa svim zainteresovanim stranama, javnim institucijama, organizacijama civilnog društva, Evropskom komisijom, kao i međunarodnim finansijskim institucijama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prekinut štrajk u rudniku Resavica, država ispunila zahteve
Rudnik, rudar

Saopštio je sindikat

22.12.2022. 14:41

Prekinut štrajk u rudniku Resavica, država ispunila zahteve

Predsednik sindikata "Nezavisnost" JP PEU Resavica Slobodan Lupšić rekao je u četvrtak da je postignut dogovor sa predstavnicima države o ispunjenju njihovih zahteva i da rudari prekidaju štrajk, danas od treće ili sutra od prve smene.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve