Scena
14.09.2023. 22:05
R.E.

No Borders Orchestra

Novosađanima koncert na poklon

1
Izvor: Promo

Ansambl vrhunskih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije No Borders Orchestra poklanja koncert Novom Sadu.

Kako je najavljeno, 17. septembra u novosadskoj Sinagogi sa početkom u 20 časova održaće se sasvim poseban koncert u izvođenju No Borders Orchestra.

NBO će novosadskoj publici pokloniti uzbudljivi koncert koji kombinuje klasičnu i savremenu muziku sa performativnim elementima. 

1
Izvor: Promo

"Dok se činilo da se svet oporavlja i izvlači iz krize nakon pandemije, dogodio se još jedan razoran događaj - rat u Ukrajini. Stoga je veoma bitno da smognemo hrabrosti da se suočimo sa svim našim trenutnim društvenim, fizičkim i ekološkim nesigurnostima i ranjivostima i ovu krizu iskoristimo kao priliku za promenu", objašnjava Premil Petrović, dirigent i umetnički direktor orkestra.

Kako je i rečeno u manifestu ovog ansambla, No Borders Orchestra svojim projektima istražuje kako može da se oživi koncept klasičnog koncerta, koji se nije promenio od 19 veka. NBO smatra da koncert ne mora da bude muzej muzike već da klasična muzika ima snagu da bude relevantna i za mlade ljude u 21. veku. Kroz pažljivo odabran program, dramaturgiju i teatarske elemente, izvođenje ovog koncerta se otvara za publiku različitih starosnih grupa, čak i onu koja uobičajeno ne posećuje koncerte klasične muzike. 

Koncert je deo regionalne turneje sa koncertima u Mostaru, Novom Sadu i Mariboru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oni će nastupati na Beogradskom džez festivalu
Džez

Tradicija

13.09.2023. 12:40

Oni će nastupati na Beogradskom džez festivalu

Beogradski džez festival, 39. po redu, biće održan od 24. do 29. oktobra u Domu omladine i MTS dvorani pod sloganom "Jazzscapes".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve