Sport
18.11.2022. 17:48
Beta

Tri od Tri

Đokoviću prija Torino: Bolji i od Medvedeva

1
Izvor: Beta/AP / Antonio Calanni

Srpski teniser Novak Đoković zabeležio je i treću pobedu na zavešnom mastersu u Torinu, pošto je slavio protiv Rusa Danila Medvedeva sa 6:3, 6:7(5), 7:6(2).

Đoković je takmičenje u Crvenoj grupi završio sa sve tri pobede, dok je Medvedev upisao sva tri poraza.

Bio je ovo 12. međusobni duel Đokovića i Medvedeva i osma pobeda srpskog tenisera, do koje je stigao posle tri sata i 11 minuta igre.

Prvi set trajao je 46 minuta, a nakon što su u šestom i sedmom gemu teniseri propustili po jednu brejk loptu, Đoković je u osmom oduzeo servis Medvedevu i tako osigurao osvajanje tog dela igre.  

Đoković je u devetom gemu drugog seta spasio tri brejk lopte, pre nego što je taj deo igre rešen u taj-brejku koji je dobio Rus sa 7:5 i posle sat i devet minuta igre izjednačio na 1:1.

Iako meč nije imao rezultatski značaj, u trećem setu se vodila velika borba, što je najbolje ilustruje deveti gem koji je trajao 18 minuta.

U tom gemu je Medvedev oduzeo servis Đokoviću, ali je srpski teniser već u narednom gemu odgovorio na isti način, pa je i treći set odlučen u taj-brejku. Đoković je sjajno odigrao taj taj-brejk i dobio ga sa 7:2.

Srpski teniser će se za plasman u finale završnog mastersa boriti sa Amerikancem Tejlorom Fricom. Pet međusobnih duela je iza srpskog i američkog tenisera, a Đoković je bez poraza.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jelena Đoković se oglasila u vezi sa tajanstvenim Novakovim napitkom
Jelena Đoković

Tenis

09.11.2022. 13:49

Jelena Đoković se oglasila u vezi sa tajanstvenim Novakovim napitkom

Jelena Đoković, supruga srpskog tenisera Novaka Đokovića, rekla je da nema ništa nepošteno u napitku koji je za njega pripremljen tokom meča sa Grkom Stefanosom Cicipasom na mastersu u Parizu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve