Sport
17.02.2022. 00:05
Tanjug

"Zaštita javnog interesa"

Morison o Ðokoviću: "Niko nije iznad zakona"

Novak Đoković
Izvor: AAP / DIEGO FEDELE

Australijski premijer Skot Morison je u vezi "slučaja Ðoković", ponovio da "niko nije iznad zakona" te zemlje, i potvrdio da je odluka o oduzimanju vize Novaku Ðokoviću i proterivanje iz Australije bilo "na bazi zaštite javnog interesa."

Morison je u pisanoj izjavi za RTS rekao da Australija ima stroge zakone i pravila o graničnoj bezbednosti i da niko nije iznad njih.

U pismu premijer Australije opravdava odluku svog ministra za imigracije Aleksa Hoka o proterivanju srpskog tenisera.

"Ministar je doneo takvu odluku na bazi zaštite javnog interesa", poručio je u izjavi Morison.

Kako se navodi, on je u svom pismu potom naveo hronologiju dešavanja u vezi sa Ðokovićem, pri čemu, kako precizira RTS, nije pomenuto neadekvatno i nekompetentno postupanje australijskih državnih organa, što je potvrdio i Federalni sud Australije, kada je doneo odluku da se Ðoković "oslobodi iz poluzatvora u hotelu Park u Melburnu".

Morison je još naglasio da su građani Australije mnogo žrtvovali u borbi protiv pandemije i da "s pravom očekuju da rezultati te žrtve budu zaštićeni".

"Uverevam vas da ćemo se vrlo brzo vratiti normalnom životu i da ćemo pobediti ne samo kovid 19 nego i sve druge viruse kojima ćemo biti izloženi", naveo je Morison.

On je pismo završio porukom da je sve to "ostvareno teškim radom i žrtvovanjem Australijanaca, koji su, u ogromnom broju, prihvatili vakcinaciju i tako zaštitili sebe i zajednicu".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sve o planetarnom slučaju Đoković: Rašomon u Melburnu
Novak Đoković 14.1.2022.

Sada je sve jasno

15.01.2022. 00:05

Sve o planetarnom slučaju Đoković: Rašomon u Melburnu

Konačno, svima je belodano jasno šta je i ko je Novak Đoković. Ceo misleći svet na planeti stao je iza njega – javno ili glasno ćuteći.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve