Sport
26.06.2024. 22:00
R.E.

Olimpijske igre

Održan žreb za odbojkše, evo s kim je Srbija u grupi!

1
Izvor: BETA/FIVB / STR

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće na Olimpiskim igrama u Parizu u grupi A sa Francuskom, Kanadom i Slovenijom, odlučeno je danas žrebom u poljskom gradu Lođu.

U B grupi igraće Poljska, Egipat, Brazil i Italija, a u C grupi Japan, Nemačka, Argentina i SAD. Takmičenja u odbojci na Olimpijskim igrama će se odigrati u dvorani "Južni Pariz 1" u pariskom 15. arondismanu.

Odbojkaški turnir na 33. Olimpijskim igrama 2024. u Parizu u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 27. jula do 10. avgusta. Sistem takmičenja na Olimpijskim igrama je promenjen, pa će u Parizu 12 reprezentacija biti podeljeno u tri grupe sa po četiri selekcije. Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala.

Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije. Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
29.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve