Svet
14.09.2021. 15:05
Tanjug

Polako se sve gasi

Šta se dešava sa medijima u Avganistanu

novine-strane.jpg

Najmanje 153 medija prestalo je sa radom u 20 provincija u Avganistanu nakon što je talibanski pokret 15. avgusta preuzeo kontrolu nad zemljom, javio je Tolo Njuz.

Glavni razlozi za gašenje medija su teška ekonomska situacija i različita ograničenja koja nameću talibani na različitim nivoima, preneo je TAS S.

"Ako organizacije koje podržavaju medije zatvore oči na trenutnu situaciju, tada ćemo videti da će poslednja preostala izdanja i TV kanali biti zatvoreni", izjavio je Hudžatulah Mudžadidi, potpredsednik Udruženja nezavisnih novinara Avganistana.

Masror Lutfi, predstavnik Nacionalne unije novinara Avganistana pozvao je međunarodne organizacije da odmah preduzmu mere za rešavanje ovog problema.

"U suprotnom će slobodi štampe, kao i drugim ljudskim i građanskim slobodama u Avganistanu uskoro doći kraj", rekao je Lutfi.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Talibani ubili pevača: "Islam ne dozvoljava muziku"
avganistan, 29. 8. 2021.

Avganistan

29.08.2021. 15:25

Talibani ubili pevača: "Islam ne dozvoljava muziku"

Prema navodima ministra u bivšoj vladi, talibani su ubili avganistanskog pevača Favada Andarabija samo nekoliko dana nakon što su poručili da će zabraniti puštanje muzike na javnim mestima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
38°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve