Vesti
01.06.2023. 12:35
Beta

Izjavio Dragiša Milović

Teško stanje Srbina povređenog na Kosovu

1
Izvor: BETA/ AP / Dejan Simicevic

Bivši predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je da je stanje Srbina koji je iz vatrenog oružja povređen tokom sukoba u tom mestu sa pripadnicima Kfora i kosovske policije teško i trenutno se razmišlja da on bude poslat u Beograd na dalje lečenje.

"Radi se o dosta teškim povredama karlice, krvnih sudova. On je u svesnom stanju, razgovara, ali ćemo konzilijarno odlučiti kako dalje sa njim", rekao je Milović za Radio-televiziju Srbije.

Milović, koji je i sam povređen u ponedeljak ispred zgrade Opštine Zvečan, kazao je da se oseća bolje.

On je ocenio da su scene na severu Kosova mogle da budu izbegnute da je bilo dobre volje i ponovio da je sve počelo u petak, 26. maja kada je Priština sa svojim specijalnim jedinicama ušla u zgrade opština.

"Predstavnicima Kfora smo rekli da je policiji mesto u stanicama, ne u opštinama. U zgradi opštine Zvečan nema nikoga, radnici ne mogu već peti dan na svoja radna mesta. U srednju i osnovnu školu deca ne idu. Specijalcima tu nije mesto", ocenio je Milović.
 

Dodao je i da ohrabruju poruke francuskog predsednika Emanuela Makrona i ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera, jer se prvi put za više godina Priština optužuje da je faktor destabilizacije, naglašavajući da je sve to za sada "samo na rečima".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sever Kosova četvrti dan: Kfor na glavnim raskrsnicama u Zvečanu
1

Napeto

01.06.2023. 08:43

Sever Kosova četvrti dan: Kfor na glavnim raskrsnicama u Zvečanu

Četvrti dan Kfor kontroliše zgrade 4 opštine na severu Kosova i Metohije. Zaposleni u lokalnim samoupravama ne mogu u svoje kancelarije, a Srbi miran protest najavljuju i za danas, saopštava RTS.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve