Vesti
16.09.2023. 21:35
Beta

Svaka čast

OVO je broj života koje su srpski spasioci sačuvali od 2009. godine

vatrogasci, mesto nesreće, saobraćajna neseća
Izvor: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima Sektora za vanredne situacije njihov dan i poručio im da je njihovom požrtvovanošću i hrabrošću spaseno mnogo života i imovine građana tokom različitih vanrednih situacija.

Kako je saopšteno iz MUP, Gašić je tom prilikom rekao da su "naši spasilački timovi, koji su pomagali za vreme nezapamćenih katastrofa ove godine u Turskoj i Grčkoj, osvetlali obraz naše zemlje, čije se ime i zbog vaše nesebične, dvadesetčetvoročasovne pomoći, spominje samo po dobrom delu i herojstvu".

Dodao je da će iz ovih razloga MUP će i u narednom periodu nastaviti da obezbeđuje najbolje uslove za rad, opremu i vozila pripadnicima Sektora za vanredne situacije.

"Postavljen je kamen temeljac i u toku je izgradnja objekta Uprave za vanredne situacije u Кragujevcu. Sutra postavljamo i kamen temeljac za objekat sedišta Sektora za vanredne situacije, a ubrzo i objekta u Кuli", rekao je ministar i najavio da se u narednom periodu očekuje isporuka još 77 novih vatrogasnih i dva logistička vozila.

Istakao je da je u proteklom periodu nabavljeno 11.040 delova redovne uniforme za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica, da se očekuje još 7.231 komad, kao i da je u planu nabavka interventnih uniformi.

V.d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić istakao je da su "od osnivanja Sektora za vanredne situacije, 17. septembra 2009. godine zaključno sa jučerašnjim danom vatrogasci-spasioci imali 434.003 intervencije i spasili 29.702 ljudi".

Na svečanosti uručene su zlatne plakete i značke pripadnicima Sektora za vanredne situacije koji su se u poslednjih godinu dana posebno istakli svojom hrabrošću i postignutim rezultatima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

ONI kreću u Grčku da gase požare (FOTO)
1

Vatrogasno-spasilački tim

26.07.2023. 07:00

ONI kreću u Grčku da gase požare (FOTO)

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrasnjih poslova uputio je vatrogasno-spasilački tim od 36 pripadnika sa 14 vatrogasnih vozila i dve prikolice, kao i dva pripadnika medicinskog osoblja sa jednim sanitetskim vozilom, kako bi pružili pomoć svojim kolegama i grčkom narodu u gašenju velikih požara.
Foto
Close
Vremenska prognoza
few clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve