Vesti
08.04.2023. 18:32
Beta

Kako dišete?

Beograd ove subote - "nezdrav za osetljive grupe stanovništva"

auspuh, zagađenje
Izvor: Shutterstock

Beograd je na sedmom mestu u svetu na listi gradova sa najzagađenijim vazduhom, pokazuju poslednji podaci objavljeni u 17.30.

Kako je objavljeno na sajtu Iqair.com, kvalitet vazduha u Beogradu je u kategoriji "nezdrav za osetljive grupe stanovništva".

Beograd je ove subote i jedini evropski grad u prvih 20 mesta na listi gradova sa najzagađenijim vazduhom, a naredni iz regiona je Zagreb, na 28 mestu, u kome je vazduh ocenjen kao "umereno zagađen".

U Beogradu je i u ranijim satima registrovana povećana zagađenost vazduha, pa je tako u 14 sati bio na osmom mestu na svetskoj listi najzagađenijih gradova.

Zagađenost vazduha, kao i trenutnu temperaturu, možete da pratite i na sajtu Ekspres, u prikazu koji se menja u realnom vremenu: 

1
Izvor: Ekspres
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakve veze imaju zagađenje vazduha i depresija i anksioznost
depresija, anksioznost

Najnovija studija

14.02.2023. 02:05

Kakve veze imaju zagađenje vazduha i depresija i anksioznost

Brojne naučne studije razotkrivaju koliko negativno aerozagađenje može da utiče na naše zdravstveno stanje, a jedna od najnovijih, koju je sproveo Univerzitet u Pekingu, donosi dokaze o tome kako dugotrajno udisanje zagađenog vazduha dovodi do veće opasnosti od depresije i anksioznosti, čak i u slučaju niskih koncentracija polutanata.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve