Vesti
18.08.2022. 13:42
Beta

Vučić i Kurti

Završena prva runda dijaloga u Briselu, nastavak nakon bilateralnih sastanaka

1
Izvor: BETAPHOTO/European Council

U Briselu je završena prva runda trilateralnog susreta premijera Kosova Albina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa evropskim zvaničnicima u okviru dijaloga na najvišem političkom nivou.

Kako Radio slobodna Evropa saznaje, slede odvojeni bilateralni sastanci lidera Kosova i Srbije sa evropskom stranom, sa ciljem da se ponovo okupe kasnije u toku dana.

U zgradu EU gde se održava dijalog prethodno je stigao i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Visoki predstavnik EU za zajedničku spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel je uoči današnje runde dijaloga na Tviteru napisao da očekuje da dvojica lidera budu fleksibilni da dođu do zajedničkog stava.

"Nedavne tenzije na severu Kosova pokazale su još jednom da je vreme da se krene napred ka punoj normalizaciji. Očekujem da oba lidera budu otvoreni i fleksibilni da da nađu zajednički jezik", napisao je Borel uoči zajedničkog sastanka kojem su prethodili odvojeni razgovori sa Kurtijem i Vučićem.
 

Vučić je posle susreta sa Borelom na Instagramu napisao da počinju razgovori o "suštinskim problemima" na Kosovu i da se "nada kakvom-takvom rešenju" iako, kako je naveo, "u to uopšte ne veruje".

Ovo je prvi susret Kurtija i Vučića u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa nakon više od godinu dana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve