Život
03.04.2023. 23:00
R.E.

Univerzitet u Beogradu

Kako je Ekonomski fakultet proslavio 86 godina postojanja

promo
Izvor: Privatna arhiva Ekonomskog fakulteta

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu predavanjima iz različitih oblasti obeležio je Dane Fakulteta i 86 godina uspešnog postojanja vodeće nacionalne i regionalne obrazovne institucije iz oblasti ekonomije.

Dane fakulteta ekskluzivno je otvorio 21. marta prof. Đan Marija Gros Pjetro, predsednik Upravnog odbora Intesa Sanpaolo predavanjem na temu "Ekonomski potencijal Zapadnog Balkana“.

U sredu 22. marta svečano je otkrivena skulptura "Ravnoteža“ vajara Marka Crnobrnje posvećena emancipaciji, slobodi i samostalnosti žena, ali i samoj ekonomiji koja u središtu svog naučnog interesovanja ima postizanje balansa na mikro i makro ekonomskom nivou.

promo
Izvor: Privatna arhiva Ekonomskog fakulteta.

Istog dana održana je i radionica "Kako napraviti prvi i pravi korak sa EKOF Case Study klubom” kao i zajednička edukativna aktivnost studenata sa dva fakulteta Univerziteta u Beogradu - Ekonomskog i Medicinskog, o prevenciji kancera dojke kao jedne od najtežih bolesti koja pogađa žensku populaciju danas. Na Ekonomskom fakultetu je 22. marta održana i sednica Senata Univerziteta u Beogradu.

Trećeg dana na radionici "CV 2.0: Jumpstart Your Career Story” akcenat je stavljen na kvalitetno pravljenje CV-a što je prvi korak na putu do zaposlenja i izdvajanja od ostalih kandidata.

Predavanje "Plan your money, plant your future” održala je konsultantska kuća Casa Forte povodom internacionalnog događaja Global Money Week sa akcentom na finansijsko opismenjavanje mladih.

Među održanim panel diskusijama je i "IT kao šansa - Ekonomija i biznis kao potreba“ sa temom kako se savremene tehnologije koriste u ekonomiji i biznisu. "Real Estate industrija u Srbiji: Kako je sada, a kako će biti?” otvorila je mnoge polemike, a predavanje "Mađarski put” bilo je fokusirano na pregled stanja mađarske privrede od ulaska u EU 2004. godine do danas.

promo
Izvor: Privatna arhiva Ekonomskog fakulteta.

Poslednja dva dana bila su rezervisana za temu "CV Klinika” Centra za saradnju sa privredom na kojoj su studenti bili u prilici da dobiju savet, povratne informacije i smernice za mnoge segmente, kao i završni događaj koji je organizovan u saradnji sa Evropskom asocijacijom za komparativne studije, Naučnim društvom ekonomista Srbije i Asocijacijom ekonomskih univerziteta jugoistočne Evrope i crnomorskog regiona na važnu temu koja danas zaokuplja posebnu pažnju u oblasti ekonomije - Investicije u ekonomsku i društvenu infrastrukturu.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu neguje akademsku slobodu, stimuliše liderstvo, održivost i uspostavlja saradnju sa mnogim privrednim subjektima, ali je uvek u centru pažnje posvećenost studentu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mašinski fakultet odlikovan Sretenjskim ordenom, baš u godini velikog jubileja
1

"Izuzetna čast"

15.02.2023. 21:05

Mašinski fakultet odlikovan Sretenjskim ordenom, baš u godini velikog jubileja

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu, ukazom predsednika Republike Srbije, odlikovan je Sretenjskim ordenom drugog stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u obrazovanju, naučno-istraživačkom radu i ukupnom doprinosu razvoju mašinstva u zemlji i regionu, a povodom 75 godina postojanja.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
19°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve