Scena
10.01.2022. 10:34
Tanjug

Bravo!

Kakav uspeh: "Nečista krv" prvi film na srpskom jeziku na Netflixu

Nečista krv
Izvor: This and That productions

"Nečista krv - Greh predaka" (Bad Blood) prvi je film na srpskom jeziku kog je otkupila platforma Netfliks, gde će biti dostupan od 17. januara u naredne dve godine za područje centralne i istočne Evrope i Turske, saopštili su producenti.

Nečista krv
Izvor: This and That productions

Producentkinja kuće This and That Snežana Penev Van Hauvelingen je rekla da emitovanje na Netfliksu filma reditelja Milutina Petrovića "predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice“.

"Sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mesto i publiku na platformama poput Netfliksa", rekla je Penev Van Hauvelingen.
 

U "Nečistoj krvi - Grehu predaka" Dragan Bjelogrlić igra glavnu ulogu, srpskog trgovca Hadži Trifuna koji nastoji da reši složene i opasne odnose sa Turcima, poslovnim saradnicima, ali i unutar svoje porodice u Vranju 1850. godine.

Film je rađen po adaptiranom scenariju sineaste Vojislava Nanovića (1922-1983) koji je nastao sedamdesetih godina prošlog veka po delima književnka Bore Stankovića (1876-1927).

U film igraju i Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

"Ugovor o emitovanju na Netfliksu vidim ne samo kao priliku za promociju filma, već i šansu za promociju naše kulture zbog čega sam izuzetno srećna", rekla je Penev Van Hauvelingen, zahvalivši se na podršci u realizaciji filma Filmskom centru Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja Srbije.

Film "Nečista krv - Greh predaka" imao je premijeru u julu 2021. na Evropskom filmskom festivalu Palić, a potom ga je u bioskopima pogledalo više od 100.000 posetilaca, dok je krajem prošle godine prikazano i deset nastavaka istoimene televizijske serije reditelja Petrovića i Gorana Stankovića.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve