Vesti
19.07.2021. 15:15
R.E.

"Srpska majka"

Junaci doba zlog: Šta je o Ceci rekao novinar “Ekspresa” Vojislav Tufegdžić

Svetlana Ceca Ražnatović, 19. 7. 2021.
Izvor: EPA / DRAGO VEJNOVIC

Epizoda o pevačici Svetalni Ceci Ražnatović, koja je snimljena u okviru dokumentarnog serijala “Junaci doba zlog”, uzburkala je javnost i pre nego što je emitovana na televiziji N1. Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika nedeljnika “Eskpres” bio je jedan od sagovornika sporne epizode.

“Srpska majka” naslov je dokumentarca od sat vremena u kojem su o neestradnoj biografiji pevačice Cece, govorili novinari Tamara Skrozza, Radmila Stanković, Vuk Cvijić, Zoran Pavić, Vojislav Tufegdžić, kao i muzički kritičar Petar Janjatović.

Serijal je snimljen po istoimenoj knjizi Slaviše Lekića, a kao koscenaristkinje potpisuju se Sanja Lončar i Jovana S. Polić.

“Ne znam ko je to smislio i da li u nekom pežorativnom smislu ili misleći da je ona nova srpska ikona”, rekao je o Cecinom nadimku - Srpska majka - Vojislav Tufegdžić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika nedeljnika “Ekspres”, koautor kultnog dokumentarca o kriminalu devedesetih "Vidimo se u čitulji", kao i knjiga “Kriminal koji je izmenio Srbiju” i “Vidimo se u čitulji: 20 godina posle”.
 

Govoreći o pokojnom suprugu Svetlane Ražnatović, Tufegdžić kaže da je on bio "simbol moći paralelne države u kojoj je svojim ličnim delovanjem, kao i zaslugama za državu, dosegao do takvog statusa da mu se nije moglo stati na put".

Vojislav Tufegdžić
Izvor: EskpresVojislav Tufegdžić

"Veza Cece i Arkana prestavljala je simbol moći i neki naš sirotinjski Holivud", rekao je Tufegdžić, koji je zajedno sa ostalim učesnicima epizode komentarisao i mnoge druge detalje iz života Svetlane Cece Ražnatović.

Kao novinar koji odlično poznaje nekadašnji kriminlani milje Srbije, objasnio je, između ostalog, i zašto je pretres Cecine kuće i njeno hapšenje, nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003, vodio baš Dragan Karleuša, pomoćnik načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, otac pevačice Jelene Karleuše, čija je specijanost bila ilegalno tržište antikviteta i umetničkih dela:

“Pretpostavilo se da bi u kući trebalo da bude pronađeno nešto što ima umetničku vrednost, a za šta verovatno ne postoje tragovi u dokumentima kako je ona do toga došla. To može da bude i vredan nakit, stari nakit koji je možda potraživan iz inostranstva, a pretpostavilo se da je završio u kući u Ljutice Bogdana, možda i neke slike skrivene, a on je to od policajaca mogao najbolje da zna i da ima uvid u to što je zatekao.”
 

Inače, pre nego što je epizoda "Srpska majka" emitovana, pravni zastupnik Svetlane Cece Ražnatović je redakciji TV N1, kao i Audio video produkciji JSP, poslao zahtev da se ne emituje.  "U suprotnom Svetlana Ražnatović će biti prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i delo", stoji u zahtevu.

Emisija je ipak emitovana, a potom i postavljena je i na YouTube kanal, odakle je ubrzo uklonjena na zahtev korisnika “Ceca Music” zbog, kako piše N1, “navodnog kršenja autorskih prava”.

Pročitajte još tekstova Vojislava Tufegdžića: 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve